O echipa de specialisti analizeaza ce este mit si ce este real in artele martiale O echipa de cercetatori, ingineri, specialisti de film, animatori si cei mai buni maestri ai artelor martiale testeaza, inregistreaza si analizeaza cele mai efic

O echipa de specialisti analizeaza ce este mit si ce este real in artele martiale

O echipa de cercetatori, ingineri, specialisti de film, animatori si cei mai buni maestri ai artelor martiale testeaza, inregistreaza si analizeaza cele mai eficiente tehnici de lupta pentru a distinge ce este mit si ce este real in artele martiale in documentarul ""Stiinta luptei"", difuzat in aceasta seara, de la ora 23:00, la National Geographic. Este pentru prima oara cand au fost aduse laolalta domeniul testelor de impact, biomecanica sportului si industria animatiei de la Hollywood. S-a folosit tehnologia de varf pentru a o aplica unui singur subiect - performantele din artele martiale. E vorba despre oameni care nu au mai analizat vreodata artele martiale. Totul a fost complet nou pentru ei. Show-ul musteste de ""idoli ai tineretului"" - de la legende precum Rickson Gracie si Dan Inosanto pana la tineri luptatori spectaculosi precum Bren Foster, Glen Levy si Alex Huznh - , ca sa nu mai vorbim de fratii Pumphrey, detinatori de sapte ori de recorduri mondiale.

MISTER. Expertii din industria crash-test stiu mai multe despre impacturile reale asupra corpului uman decat oricine altcineva. Nu vorbim despre ""stiinta teoretica"" - ci despre traume adevarate asupra unor corpuri adevarate, si asta s-a dorit sa se surprinda. De exemplu, Glen Levy va demonstra o tehnica ninja de escaladare a stalpilor din lemn de prun (acestia devin mai flexibili pe masura ce se ajunge tot mai sus), explicand ca, atunci cand executa tehnici de echilibru, el vizualizeaza centrul gravitatiei pana jos la gleznele sale si ca-si foloseste toate cele zece degete de la picioare pe post de antene. Cu cat studiezi mai mult artele martiale, cu atat devin mai misterioase. Dupa cum spunea unul din cercetatori, ""vedem rezultatele, dar tot nu capata sens"". Unele dintre aceste performante par sa depaseasca ceea ce consideram a fi omeneste posibil, dar datele nu mint.

INFO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.