Biruitorii - sau cei ce se cred invingatori - incearca si de obicei reusesc sa puna in carca dusmanilor invinsi toate pacatele... uitand, voluntar, barna din ochii lor. Ba chiar si complicitatea - obiectiva si subiectiva - care ii leaga de un inamic
Biruitorii - sau cei ce se cred invingatori - incearca si de obicei reusesc sa puna in carca dusmanilor invinsi toate pacatele... uitand, voluntar, barna din ochii lor. Ba chiar si complicitatea - obiectiva si subiectiva - care ii leaga de un inamic care nu-i singur vinovat de crime de razboi sau chiar de genocide de clasa si rasa.
Si cei mai mari criminali din istorie - judecand dupa numarul victimelor - Stalin si Hitler nu s-au "facut" singuri fara carjele voluntare sau involuntare ale complicitatii demagogiilor occidentale.
Precum am mai scris, daca Roosevelt - paralizat de picioare, dar parca si de cap - n-ar fi permis, secondat vrand, nevrand de Churchill tovarasului lor Stalin sa ajunga pana la Berlin, Europa n-ar fi fost ciopartita de teroarea Armatei Rosii pana in 1989, cand zidul rusinii cade in sfarsit. Dar dupa 45 de ani de genocid de clasa impus cu forta baionetelor asa ziselor "democratii populare" in ciuda mult trambitatului drept al popoarelor de a dispune de ele insele, este clar ca harta Europei ramane cu pete inrosite de sange. Una dintre acestea este situatia din Moldova, cand Transnistria se declara independenta asezata pe forta baionetelor post-sovietice si face asa zise referendumuri ilegale in afara oricarui drept international.
Cu toate acestea asa-zisa "lume libera", unde libertatea e mai degraba obiect de demagogie indrazneste sa culpabilizeze fostele "democratii populare" dandu-le "lectii" pe care ar trebui sa si le aplice mai intai siesi.
Din vechime se stie ca educatia veritabila se face prin pilda proprie si nu prin baliverne, mai mult sau mai putin istorice. (...)
Nu istoriografii, ci "histrionografii" occidentali incearca sa arunce vina nu pe cei pe care ii platesc ca sa minta ci asupra nenorocitilor care au fost siliti sa se supuna ororilor dictaturilor staliniste avand atarnata deasupra capului "sabia lui Damocles" a Armatei Rosii. (...)
Ori poate aparea "convenabil" pentru demagogia occidentala de a condamna pe un "nebun" ca Ceausescu si nu totalitatea stalinismului si stalinistilor care in practica au fost vrand-nevrand complici cu lumea occidentala asa zisa libera. Cat despre cultul personalitatii unui Stalin, Mao Tze Dun, Ceausescu nu s-ar putea spune ca Occidentul n-a fost un participant activ. Astfel tovarasa Elena Ceausescu era membra a Academiei din New-York si intre altele, doctor "desonoris causa" al Universitatii din Bologna... Iar tov. Ceausescu nu era numai "academician" la Bucuresti, dar si doctor "honoris-desonoris causa" al Universitatii de la Nisa in Franta... Iar jurnalistul vandut Michel P. Hamelet ("Le Figaro") ii facea carti ditirambice dictatorului de la Bucuresti primit cu toate onorurile la Washington, Londra, Paris, ca sa nu mai vorbim de Pekin, ba chiar si Moscova.
Iar adevaratii culpabili - adeptii netrebnici ai complicitatii vodka-cola indraznesc - printr-o inversiune a valorilor - sa se erijeze in datatori de lectii de democratie, de libertate, de umanitate etc. intr-un cor demn de Tartuffe - calapodul ipocritului din celebra piesa a lui Moliere...
Serviciile speciale si politiile occidentale, corupte de la vest la est si de la nord la sud "combateau" comunismul intarindu-l si prin metodele de represiune pe care le utilizau, cate o data, la fel de abuzive. Si cei ce nu-si plecau capul in fata serviciilor erau tratati de "nebuni", de utopisti ori de "cripto-comunisti" sau de "cripto-fascisti". Aceste epitete de multe ori aplicate in mod calomnios aveau numai rolul de a compromite tot ce depasea patul banditului Procust, simbol al mediocritatii distructive. Dupa toate aceste consideratii negative legate de complicitatea vodka-cola ar trebui sa pretindem ca atat tarile din est ca si cele din vest sa-si condamne atitudinile si greselile grave din politica trecutului evitandu-le astfel repetarea in geopolitica de maine.
Prof. Univ. Dr. Denis Buican
are trei doctorate: Doctor in genetica (Bucuresti, 1961), Doctor de Stat in stiinte Naturale (Facultatea de stiinte din Paris, 1970) si Doctor de Stat in Litere si Stiinte Umane (Universitatea Paris I, 1983). A publicat numeroase articole si peste 20 de carti de notorietate internationala traduse in mai multe limbi. Este mentionat in cele mai prestigioase dictionare internationale - printre care Larousse si Robert -, intrucat a elaborat Teoria sinergica a evolutiei si Biognoseologia, o noua teorie a cunoasterii. Recent a publicat in Romania doua carti la editura CD Press: "Epopeea lumii vii" si "Evolutia si evolutionismul" (2006)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.