Animale fabuloase si fiinte magice Aparut pe la mijlocul secolului trecut, genul fantasy, ca atare, a avut ca fondatori unanim recunoscuti pe de-acum celebrii J.R.R. Tolkien (""Hobbitul"", ""Silmarillion"" si trilogia ""Stapanul Inelelor"") si p

Animale fabuloase si fiinte magice

Aparut pe la mijlocul secolului trecut, genul fantasy, ca atare, a avut ca fondatori unanim recunoscuti pe de-acum celebrii J.R.R. Tolkien (""Hobbitul"", ""Silmarillion"" si trilogia ""Stapanul Inelelor"") si pe C.S. Lewis (seria ""Cronicile din Narnia"") - ambii autori aparuti in traducere la Editura RAO.

LITERATURA. In ultimele decenii, literatura fantasy a cunoscut o dezvoltare cu totul iesita din comun, gasindu-si fani mai cu seama in randurile tinerilor cititori. In aceste circumstante, era mai mult decat normala si binevenita o lucrare dedicata genului. ""Enciclopedia Fantasy"" (autoare Judy Allen, cu o prefata a reputatului scriitor Jonathan Stroud, autorul trilogiei ""Bartimaeus"") este un ghid bogat ilustrat al animalelor fabuloase si al fiintelor magice, de la elfi si dragoni la vampiri si vrajitoare, de la metamorfi la fantome si spirite...
""Enciclopedia Fantasy"" isi poarta cititorul prin taramul vrajit al folclorului si al fantasticului, dezvaluind o lume ""reala"" cu propriile legi de functionare si cu logica sa, care este una a imaginarului.

FARMECUL POVESTILOR. De-a lungul celor 140 de pagini ale cartii, veti intalni creaturi mitice, fiare fantastice si pe Omuletii rautaciosi, alaturi de vampiri insetati de sange si spectre infricosatoare (nu va speriati, totul este in lumea fictiunii).

Veti descoperi cum farmecul povestilor tine vii aceste personaje, de-a lungul secolelor, in imaginatia omenirii si cum misterul si superstitia le inconjoara pana astazi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.