Taranistii ii cer presedintelui PIN Cozmin Gusa sa isi ceara scuze in legatura cu afirmatiile facute la adresa "Seniorului" Corneliu Coposu privind colaborarea cu Securitatea. "In caz cotrar, PNTCD il va chema in instanta pe domnul Cozmin Gusa, ceran
Taranistii ii cer presedintelui PIN Cozmin Gusa sa isi ceara scuze in legatura cu afirmatiile facute la adresa "Seniorului" Corneliu Coposu privind colaborarea cu Securitatea. "In caz cotrar, PNTCD il va chema in instanta pe domnul Cozmin Gusa, cerandu-i sa aduca probe in sprijinul afirmatiilor sale", precizeaza prim vicepresedintele taranist Serban Bubenek, intr-un comunicat difuzat ieri. Afirmatia care i-a revoltat pe reprezentantii PNTCD se regaseste, potrivit lui Bubenek, in cartea "Zece pacate ale Romaniei", scrisa de Gusa. "La pagina 21 a mai sus amintitei lucrari, autorul spune: <<In mod corespunzator, simularea democratiei prin revigorarea partidelor istorice corespundea unui scenariu tip KGB, iar pretul existentei pe piata a acelor partide a fost impanarea lor cu diversi informatori, securisti, etc. De aceea coordonarea din umbra a unor lideri politici prin santajul diferitelor dosare de informator - Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lazarescu, Mircea Ionescu Quintus, Corneliu Coposu etc. - a fost un alt element de siguranta a celor care au hotarat in 1989. In acelasi timp, au fost demonizati si exclusi oameni precum Virgil Magureanu, care stiau multe secrete despre unele personaje de prim-plan ale vietii publice romanesti (politicieni, analisti si jurnalisti deopotriva)>>", citeaza Bubenek din cartea lui Gusa. Taranisti se declara deranjati de "denaturarea adevarului", subliniind ca "nimic nu il poate indreptati sa arunce cu noroi in Corneliu Coposu, recunoscut chiar si de adversari ca fiind <<Presedintele moral al Romaniei>>, slujitor al democratiei, care si-a petrecut 17 ani in puscarie pentru un crez : Romania". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.