Un incident violent izbucnit la Roma a provocat o reactie fara precedent in presa din peninsula. Cotidianul Il Tempo, unul dintre ziarele cu cel mai mare tiraj, a redactat un articol defaimator la adresa romanilor care muncesc in Italia. U

Un incident violent izbucnit la Roma a provocat o reactie fara precedent
in presa din peninsula. Cotidianul Il Tempo, unul dintre ziarele cu
cel mai mare tiraj, a redactat un articol defaimator la adresa romanilor care muncesc in Italia.

Un grup de imigranti romani si mai multi tineri italieni s-au luat la harta la Roma. Incidentul s-a lasat cu arestari, internari in spital si incendierea unui local. Potrivit ziarului Il Giornale, scandalul a izbucnit duminica seara, in cartierul Portunese, din sud-vestul Romei, totul plecand de la o masina parcata ""necorespunzator"".

Autoturismul apartinea unui imigrant roman si fusese lasat chiar in fata unui bar frecventat de romani. Mai multi tineri italieni s-au aratat deranjati de parcarea masinii in acel loc si, dupa o tentativa de dialog, au inceput sa loveasca autoturismul cu bate. Apoi, au tras cateva gloante. Cei trei romani implicati in scandal au fost raniti, doi fiind impuscati in picioare, iar al treilea in abdomen. Situatia acestuia din urma era critica aseara la inchiderea editiei.

NU S-AU LASAT. Disputa a continuat si luni. La acelasi bar. Zeci de italieni si-au facut aparitia aici cu fetele acoperite si inarmati cu rangi. Au agresat clientii si au incendiat localul. Alti doi romani au ajuns la spital.

Politia a arestat trei italieni cu varste cuprinse intre 22 si 26 de ani. Scandalul i-a socat pe locuitorii cartierului, care au declarat ca era o chestiune de timp izbucnirea unui conflict. Primarul sectorului din care face parte barul incendiat a declarat ziarului Il Messaggero ca numarul imigrantilor ""s-a triplat in ultimii cinci-sase ani"", iar violentele recente ""au fost alimentate de un grup de extremisti care umplu zidurile cu simboluri xenofobe si rasiste"".

CALCATI IN PICIOARE. Presa italiana a reactionat imediat. Cel mai socant articol, intitulat ""O etnie ce apare mereu la Cronica Neagra"", a aparut in ziarul Il Tempo. Deranjat peste masura de imigrantii romani, autorul scrie ca natia noastra ""e rasa cea mai violenta, periculoasa, capabila sa ucida pentru un pumn de maruntis"".

El crede ca principalele activitati desfasurate de romani in peninsula sunt ""prostitutia, jafurile, clonarea cartilor de credit si imigratia clandestina"".
""Romanii nu se tem de nimic, dispretuiesc chiar si viata copiilor si a femeilor, actioneaza mereu in grup pentru a-si duce la bun sfarsit nenumaratele activitati criminale"", mai scrie ziarul, care aminteste si de casatoriile interesate ""practicate de tinerele romance"".

REACTIE MAE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.