Tanara sechestrata
Un bucurestean a fost retinut, la sfarsitul saptamanii trecute, fiind acuzat ca, la inceputul lunii septembrie, a sechestrat in locuinta sa o tanara pe care a incercat sa o supuna la perversiuni sexuale. Politistii au stabilit ca Marian R., in varsta de 36 de ani, a sechestrat in locuinta sa o tanara de 25 de ani. Prin amenintari si violenta, acesta a obligat-o sa intretina cu el raporturi sexuale orale. De asemenea, fata a fost ranita de barbat cu un cutit. In cele din urma, tanara a reusit sa fuga sarind pe o fereastra a locuintei. Marian R. a fost retinut si este cercetat pentru lipsire de libertate in mod ilegal si lovire sau alte violente. (G.T.)
Hot in spital
Un hot a ajuns la spital dupa ce a cazut de la etajul trei, incercand sa scape de politisti. Potrivit Politiei Capitalei, Aristica P., de 32 de ani, a furat dintr-un autoturism Dacia o servieta, dupa care a fugit intrand in scara blocului in care locuieste. Un echipaj al Sectiei 19 s-a deplasat la locuinta hotului si a sunat la usa apartamentului sau, de la etajul trei. In momentul in care fratele acestuia a deschis usa, oamenii legii l-au vazut pe Aristica P. cum a iesit pe fereastra, agatandu-se cu mainile de o bara metalica montata sub pervaz. Unul dintre politisti l-a prins de o mana, iar fratele hotului de haina cu care acesta era imbracat. Aristica P. a cazut insa, lovindu-se de o tabla montata la etajului unu, care i-a mai atenuat caderea pe betonul din fata imobilului. Hotul a suferit diferite leziuni, fiind transportat de o ambulanta la spital. (G.T.)
Incendiu in Arad
O clarire de patrimoniu din centrul Aradului a fost afectata de un puternic incendiu izbuncit, sambata dupa-amiaza, in locuinta unei familii de chiriasi ai primariei. Flacarile au fost observate de trecatori, care au alertat pompierii. Acestia au intervenit cu mai multe autospeciale, circulatia fiind blocata pe strada timp de o ora. Conform Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la instalatia locuintei. Flacarile au distrus complet mobilierul din locuinta, pagubele depasind 15.000 de lei. (G.T.)
Directoare anchetata
Directoarea si doua contabile de la un camin de batrani din Piatra Neamt sunt cercetate de catre politisti pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Oamenii legii au stabilit ca, incepand din 2004, directoarea a cerut avansuri din casieria caminului, iar contabila nu si-a indeplinit sarcinile privind controlul financiar preventiv. Totodata, contabilul sef al unitatii a intocmit si inaintat Primariei Piatra Neamt bilantul contabil, la 31 decembrie 2005, document in care a atestat in mod nereal ca soldul contului "debitori ai bugetului local" este 0. Bilantul a fost avizat si aprobat de catre directorul institutiei. In acest mod, cei trei au produs un prejudiciu de 22.437 de lei. (G.T.)
Grav accident langa Iasi
O femeie a murit, iar trei tineri au fost grav raniti, la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unui accident rutier produs la iesirea din Iasi. Cele patru victime mergeau spre localitatea Letcani, aflandu-se in autoturismul Daewoo Cielo care circula pe prima banda. La un moment dat, un BMV care mergea in paralel a virat brusc dreapta, lovind autoturismul Cielo. In urma impactului, BMW-ul a fost proiectat intr-un sant, la o distanta de aproximativ 40 de metri de locul coliziunii, fara ca vreunul dintre pasagerii masinii sa pateasca ceva. In schimb, cealalta masina a fost grav avariata, echipajul de descarcerare sosit la fata locului avand nevoie de aproximativ o jumatate de ora pentru a scoate atat ranitii, cat si persoana decedata, o femeie in varsta de 50 de ani. (G.T.)