Fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisacaru, si celelalte trei persoane arestate impreuna cu acesta pentru fapte de coruptie in dosarul privind retrocedarea unui teren, au parasit arestul Directiei Cercetari Penale. Cei patru au fost eliberati i
Fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisacaru, si celelalte trei persoane arestate impreuna cu acesta pentru fapte de coruptie in dosarul privind retrocedarea unui teren, au parasit arestul Directiei Cercetari Penale. Cei patru au fost eliberati in noaptea de sambata spre duminica, cu putin timp inainte de miezul noptii, atunci cand le-au expirat mandatele de arestare preventiva emise pe numele lor. Ex-prefectul Radu Prisacaru, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, avocatul Cristian Toni Baltag si omul de afaceri Cristian Maftei au fost asteptati la iesirea din arest de cateva zeci de rude si de prieteni. "Va fi un drum lung, dar va asigur ca vom castiga", a spus fostul prefect in momentul in care a iesit din sediul Directiei Cercetari Penale. La randul lor, avocatii celor patru au apreciat ca, pana la inceputul anului viitor, acest dosar va fi inchis.
Liberi sa plece din tara
Reamintim ca, vineri, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul formulat de Radu Prisacaru, Flavius Ionita, Cristian Toni Baltag si Cristian Maftei fata de decizia Tribunalului Bucuresti care le prelungise mandatele de arestare preventiva emise pe numele lor. Astfel, magistratii au decis eliberarea celor patru, sentinta fiind definitiva. In acelasi timp, Curtea de Apel nu a dispus nici o alta masura preventiva, precum interdictia de a parasi tara sau localitatea.
In fata instantei Curtii de Apel Bucuresti, avocatii celor patru au sustinut ca propunerea DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva nu este conforma cu noile proceduri, intrucat a fost semnata de procurorul sef de sectie si nu de cel care ancheteaza acest caz. De asemenea, aparatorii au precizat ca referatul nu este motivat, fiind trecute doar acuzatiile.
Pe de alta parte, Radu Prisacaru a spus ca se considera nevinovat si a precizat ca la dosar nu exista nici o dovada impotriva sa, ci doar "probe care atesta ca nu am pretins si nu am primit mita!". De asemenea, Flavius Ionita a declarat in fata magistratilor ca, in urma confruntarii pe care a avut-o cu denuntatorul Dorin Fornea, acesta si-a schimbat declaratiile si a recunoscut ca nu i-a pretins nimeni mita. Totodata, Prisacaru, Ionita, Baltag si Maftei au sustinut ca acest caz este de fapt o "conspiratie" a denuntatorului pentru a scapa de "cele zece dosare de la DNA Iasi, cu un prejudiciu de cinci milioane de euro". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.