Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a sustinut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca actualii guvernanti ar trebui sa solicite UE activarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii, ea apreciind ca Romania are o integrare "medicora" pentru c
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a sustinut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca actualii guvernanti ar trebui sa solicite UE activarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii, ea apreciind ca Romania are o integrare "medicora" pentru ca ministrul de resort este "mediocru". Reprezentanta PIN a aratat ca atat oficialii europeni, cat si cei romani au tinut "cu tot dinadinsul" la proiectul european pentru a nu se crea impresia ca acesta nu ar fi fezabil si, la unele capitole, "s-au grabit lucrurile" desi Romania nu este pregatita. Intr-un raport asupra integrarii Romaniei in UE, reprezentantii PIN au prezentat, in trei capitole, problemele majore cauzate de integrarea europeana a Romaniei, au facut un studiu de caz asupra impactului integrarii europene in mediul rural si au demontat ceea ce, potrivit opiniilor lor, reprezinta "explicatii false ale autoritatilor romane". Lavinia Sandru a aratat ca, in mod deliberat, se mentine o stare de dezinformare a populatiei cu privire la efectele integrarii, la costurile ce vor fi suportate de populatie la intretinere sau energie electrica. Ea a acuzat actualul Guvern ca "nu are solutii si planuri pentru a diminua efectele sociale ale integrarii". "La acest moment, majoritatea populatiei nu e pregatita pentru aderarea la UE in Romania si nu a fost informata cu privire la costurile si beneficiile acestui proces. Actuala putere a transformat aderarea la UE, ca si Guvernul Nastase, intr-o actiune de imagine, desi a promis ca le va prezenta romanilor care sunt adevaratele costuri ale aderarii", se arata in raportul PIN. Agricultura este, potrivit lui Sandru, domeniul in care Romania va fi pregatita pentru aderarea la UE "intr-un an si jumatate-doi". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.