Dupa 11 zile in care au fost scutiti de serviciu gratie Sommet-ului francofon, deputatii nu s-au invrednicit ieri sa vina la munca. La orele 14:00, cand au fost convocati la sedintele din comisii, pe holurile Parlamentului nu era picior de deputa
Dupa 11 zile in care au fost scutiti de serviciu gratie Sommet-ului francofon, deputatii nu s-au invrednicit ieri sa vina la munca.

La orele 14:00, cand au fost convocati la sedintele din comisii, pe holurile Parlamentului nu era picior de deputat, doar ziaristii care nu au putut intra nici macar in centrul presa, unde se facea de zor curatenie, dupa evenimentul de saptamana trecuta. La orele 15:00 se dormea aproape la toate comisiile. Gaseai doar o secretara sau unul-doi functionari care nu te puteau lamuri daca alesii vin sau nu la lucru. La comisia de buget-finante usa era sigilata. La fel si la cea de administratie, dar deputatii erau asteptati sa se adune poate-poate pe la 16:00. Mai siguri pe ei, deputatii de la comisia de aparare au decis sa nu se mai deplaseze deloc la birou si sa se dedice acasa studiului individual din cauza numarului mare de proiecte de lege cu care ar fi fost asaltati. Nici tipenie de om si la comisia de invatamant, desi deputatilor de aici li s-a gasit o scuza: au participat la deschiderea anului universitar. Nu au avut in schimb nici o scuza cei de la Sanatate sau de la Industrii, insa angajatii risipiti prin birouri iti dadeau lamuriri cu jumatate de gura ca alesii ar cam trebui ""sa se adune"". Aceasta atmosfera de vacanta a domnit ieri la mai toate comisiile si doar putine au respectat programul din prima zi de dupa Sommet: comisia de cultura si cea juridica, desi si aici prezenta alesilor a fost una slaba. Dar macar au bifat o zi de lucru. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.