Lotul echipei nationale a Romaniei s-a reunit ieri, la Mogosoaia, in vederea intalnirii de sambata, cu Belarus, a treia partida din campania de calificare pentru Campionatul European din 2008. Cu aceasta ocazie, selectionerul Victor Piturca a fa

Lotul echipei nationale a Romaniei s-a reunit ieri, la Mogosoaia, in vederea intalnirii de sambata, cu Belarus, a treia partida din campania de calificare pentru Campionatul European din 2008.

Cu aceasta ocazie, selectionerul Victor Piturca a facut si o caracterizare a viitorului adversar. ""Belarus este o echipa care da impresia ca vom avea un meci usor, dar, dupa ce a aratat in meciul cu Olanda, nu va fi asa. Este o echipa imprevizibila, cu jucatori valorosi. Pentru ei este ultima sansa de a spera la primele doua locuri din grupa, care asigura calificarea. Lui Hleb ii vom acorda o atentie speciala, dar Kornilenko si Romascenko sunt de asemenea fotbalisti foarte buni"", a spus Piturca. Tehnicianul a chemat la lot 14 jucatori care evolueaza in campio§natul intern si doar opt din strainatate: ""Este normal ca jucatorii de la Steaua, Dinamo si Rapid, care au avut prestatii bune in competitiile europene, sa fie convocati. Am chemat si jucatori tineri, precum Radu Stefan, ca sa ia contactul cu nationala.""
MUTU IN SILENZIO. La reunirea de la Mogosoaia au venit 18 jucatori, Mutu, Rat, Tamas si Rosu ajungand mai tarziu, dar la timp pentru a participa la primul antrenament programat ieri, de la ora 17:00. Cu aceasta ocazie, Mutu a anuntat ca intra in silenzio stampa, urmare a scandalului in care a fost acuzat ca ar fi batut un ospatar la Mamaia.
DORINEL. Piturca a tinut ieri sa lamureasca si situatia lui Dorinel Munteanu, care sambata anuntase ca se retrage de la echipa nationala, dar a revenit asupra deciziei: ""Mie mi-a spus ca nu se retrage, ca va lipsi doar cu Belarus. Mi-a spus ca motivul este legat de faptul ca nu a evoluat la CFR Cluj. Iar eu ii spusesem inainte de acel meci ca, daca nu joaca, nu-l voi convoca. Cred ca l-a luat gura pe dinainte, marcat fiind de rezultatul negativ inregistrat de CFR si pentru ca a auzit pe la Cluj niste zvonuri ca l-ar schimba. Nationala are o forta mult mai mare la mijloc cand pe teren se afla Dorinel, asa ca ma gandesc sa-l chem in continuare"", a precizat selectionerul.

LOTUL ROMANIEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.