Neregulile din cazul depozitului de gunoi de la Feteni - Valcea au ajuns pe masa presedintelui Traian Basescu, dar si la urechile lui Calin Popescu Tariceanu. Aceasta pare sa fie solutia aleasa de autoritatile valcene responsabile pentru gestio

Neregulile din cazul depozitului de gunoi de la Feteni - Valcea au ajuns pe masa presedintelui Traian Basescu, dar si la urechile lui Calin Popescu Tariceanu.

Aceasta pare sa fie solutia aleasa de autoritatile valcene responsabile pentru gestionarea crizei generate de teapa trasa de firma italiana, angajata pentru finalizarea lucrarilor. Mai nou, grupul de consilieri locali ai PNL Valcea sustine ca o parte din cei 1,2 milioane de euro a fost cheltuita de specialistii municipalitatii pentru achizitionarea de autoturisme Skoda Octavia. ""S-au cheltuit 1.267.989 de euro pana in acest moment, fara ca acestia sa ia atitudine in privinta stagnarii lucrarilor de la Feteni. Cu alte cuvinte, si-au incasat salariile fara ca lucrarea sa evolueze. O parte din bani a fost cheltuita pentru achizitionarea de masini Skoda Octavia. Chiar si acum sefa Directiei Programe Externe din primarie ne inainteaza o informare privind stadiul implementarii acestui program"", a acuzat consilierul local Ion Nicolae.

PERICOL. Dupa demararea lucrarilor, amplasamentul ales pentru constructia rampei de gunoi a determinat serioase alunecari de teren din cauza excavatiilor. Cu trei luni inainte de deschiderea depozitului ecologic de deseuri de la Feteni, beneficiarul final, Primaria Ramnicului, s-a trezit ca stadiul lucrarilor executate de constructorul italian Monticava Strade SRL a ramas blocat la 10%, pentru aceste lucrari platindu-se de catre Oficiul de Plati si Contractare PHARE 500 de mii de euro. In schimb, spaniolii care asigura consultanta pentru proiect si specialistii din primarie par a fi ceva mai norocosi, incasand peste 1,2 milioane de euro, in conditiile in care lucrarile sunt blocate de opt luni, iar studiile tehnice privind mentinerea amplasamentului incep sa nu mai aiba nici o valoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.