Nu intodeauna cine face rating sau cine are un salariu exorbitant este si in inima telespectatorilor. Pentru a afla cum stau lucrurile, Gallup i-a luat la intrebari pe americani pentru a vedea pe cine apreciaza omul de rand. Chiar daca in ultimi

Nu intodeauna cine face rating sau cine are un salariu exorbitant este si in inima telespectatorilor. Pentru a afla cum stau lucrurile, Gallup i-a luat la intrebari pe americani pentru a vedea pe cine apreciaza omul de rand.

Chiar daca in ultimii ani s-au situat mereu in fruntea topurilor in ceea ce priveste credibilitatea, Barbara Walters si Larry King se afla pe o panta descendenta. Astfel, desi doar 1% dintre americani n-au auzit de Walters, iar 66% au o parere favorabila despre activitatea sa, nu mai putin de 28% n-au incredere in ea, un procent negativ aflat in crestere in comparatie cu anii precedenti. In ceea ce-l priveste pe Larry King, 10% dintre locuitorii Statelor Unite nu stiu cine este si 57% dintre respondenti ii apreciaza activitatea. Se poate spune ca cei doi sunt la egalitate la capitolul ""pareri negative"", intrucat tot 28% dintre americani nu-l apreciaza pe King.
NAPASTUITI. Cea mai napastuita pare a fi Meredith Vieira, fosta prezentatoare a show-ului ""Who Wants to be a Millionare"" (varianta de peste Ocean a concursului ""Vrei sa fi miliardar"", una dintre emisiunile de mare audienta din SUA) si actuala coprezentatoare a talk-show-ului ""Today"" (pentru care primeste nu mai putin de 10 milioane de dolari anual). Cu toate acestea, despre Vieira n-au auzit aproximativ 45% dintre locuitorii Statelor Unite. Totusi, dintre cei care o stiu doar 9% nu o apreciaza, 38% avand o parere favorabila. Tot la capitolul ""napastuiti"" o putem inscrie si pe Rosie Oa€™Donnell (fosta gazda a emisiunii, ""The Rosie Oa€™Donnell Show"" de la ABC si coprezentatoare a show-ului ""The View""). Dar Oa€™Donnell nu se poate plange ca nu o cunosc americanii (doar 1% dintre ei n-au auzit de ea), ci de faptul ca 60% dintre locuitorii de peste Ocean nu au o parere foarte buna despre ea. Doar 32% ii apreciaza munca.
PARADOX. In perioada 2003-2006, show-ul ""The Oa€™Reilly Factor"" - gazduit de Bill Oa€™Reilly - a fost pe primul loc in topul celor mai urmarite programe de stiri difuzate de canalele de cablu, cu 2,2 milioane de spectatori zilnic. Totusi, 12% dintre americani nu-l cunosc. In schimb, 45% ii apreciaza munca, iar 35% nu-l apreciaza deloc. Bob Schieffer este prezentatorul principalului jurnal de stiri de la CBS din 1973. In 2004 a fost moderatorul celei de-a treia batalii intre candidatii la presedintia Statelor Unite, George W. Bush si senatorul John Kerry. Cu toate acestea, 12% dintre locuitorii de peste Ocean habar n-au cine este Schieffer. Dar dintre cei ce-l cunosc, doar 9% nu-i apreciaza munca, 50% avand o parere foarte buna despre activitatea omului de televiziune.
Cel mai apreciat om de televiziune din Statele Unite este Diane Sawyer. Coprezentatoare a emisiunii ""Good Morning America"", alaturi de Robin Roberts, Sawyer este apreciata de 80% dintre americani si numai 11% nu au o parere foarte buna despre prestatia sa. Pe locul doi se situeaza Dan Rather, cel care de 24 de ani prezinta jurnalul de seara al CBS. El este cunoscut de 96% dintre americani, dintre care 70% ii apreciaza munca si numai 26% nu sunt incantati de activitatea sa.
Un exemplu in acest sens este prezentatoarea stirilor de seara CBS, fosta gazda a show-ului ""NBC Today"", Katie Couric care a semnat un contract pe urmatorii trei ani in valoare de 39 milioane de dolari. Doar, 8% dintre locuitorii Statelor Unite n-au auzit de ea. In schimb 60% dintre americani o apreciaza, iar 23% o considera pe Couric fara credibilitate.
In ceea ce priveste audienta, Anderson Cooper si emisiunea sa ""Anderson Cooper 360o"" a avut si 1,37 miliarde de telespectatori. Cu toate acestea, aproximativ 40% dintre americanii chestionati de Gallup habar n-au cine este Anderson Cooper. Ce-i drept, dintre cei care il cunosc 43% ii si apreciaza munca.

CLASAMENTUL CELOR MAI APRECIATE VEDETE TV


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.