Camere murdare, imbulzeala la cazare, tineri ramasi fara locuri in camine. Noul an universitar, care incepe pentru majoritatea studentilor astazi, a fost precedat de aglomeratie si isterie la cazare. A devenit o traditie pentru fiecare inceput de
Camere murdare, imbulzeala la cazare, tineri ramasi fara locuri in camine. Noul an universitar, care incepe pentru majoritatea studentilor astazi, a fost precedat de aglomeratie si isterie la cazare.

A devenit o traditie pentru fiecare inceput de an universitar ca studentii sa se inghesuie pentru un pat in camin, desi se stie ca locurile sunt oricum insuficiente. Mai exact, aproximativ 50.000 de tineri din intreaga tara nu au prins un loc in camin. Asociatiile studentesti acuza administratorii ca fac trafic cu paturile din camine. Realitatea demonstreaza ca tinerii isi vand locurile, administratorii iau spaga, reparatiile nu sunt definitivate la toate cladirile in timp util, iar intr-o camera de trei paturi ajung sa fie supracazati si sase oameni.
CAUZE. Anul acesta in Bucuresti, un student din doi nu are loc de cazare in camine. In conditiile in care au fost puse la dispozitia studentilor 11.600 de locuri de cazare in caminele Universitatii Politehnica si alte 4.500 la Universitatea Bucuresti. Numarul solicitantilor este de aproximativ 45.000. Unele universitati afiseaza din timp listele de cazare. Altele ii tin pe tineri in suspans pana in ultima zi, cand studentii ajung in campusurile universitare cu parintii, cu geamantane si bagaje pentru a afla unde vor sta. Aceasta este una dintre principalele cauze ale scandalului declansat sambata in Complexul Tei din Capitala, unde a fost nevoie de interventia Politiei pentru a calma tinerii revoltati ca au ramas fara locuri in camine. (E.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.