Nominalizarea pesedistului George Maior la sefia SRI starneste o noua disputa intre palate. Premierul Tariceanu l-a criticat ieri dur pe presedintele Basescu (foto) pentru propunerea facuta la conducerea serviciului. ""In momentul in care presedi
Nominalizarea pesedistului George Maior la sefia SRI starneste o noua disputa intre palate.

Premierul Tariceanu l-a criticat ieri dur pe presedintele Basescu (foto) pentru propunerea facuta la conducerea serviciului. ""In momentul in care presedintele consulta un singur partid pentru numirea in functia de sef la SRI, atunci el iese din rolul de factor de echilibru si devine, intr-un fel, un jucator cu PSD, iar acest lucru nu este problema PNL, ci a presedintelui"", a acuzat premierul. El a lansat acest atac la doua zile dupa ce conducerea PNL a decis ca parlamentarii partidului sa voteze impotriva candidaturii lui Maior, facand totodata un apel la PD sa mai analizeze oportunitatea numirii pesedistului. In replica, liderul democratilor Emil Boc a aratat ca liberalii nu au nici o obligatie in privinta votarii directorului SRI, intrucat sefia serviciilor nu este prevazuta in protocolul Aliantei. Inghesuit cu intrebari despre cum poate PD vota un om al PSD, Boc a tinut sa citeasca din programul PD si din al sau de presedinte articole care interzic ""orice colaborare cu PSD"", dar, la final, alaturi de Vasile Blaga, a raspuns un ""Daaa"" rastit votarii lui Maior miercuri, in Parlament. In tabara Opozitiei, pesedistii se pregatesc de zor pentru negocieri, in timp ce senatorul Ion Iliescu incearca sa ii tempereze, spunandu-le ca votarea lui Maior nu inseamna ca ""PSD-ul controleaza SRI-ul"", iar Basescu a facut aceasta propunere ""raspunzand unor interese proprii"". (Lavinia Dimancea, Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.