Cum PNL si PD au avut sambata fiecare sedinte ale conducerii in urbea pastorita de Emil Boc, premierul Tariceanu si presedintele PD, insotiti de mai multi lideri liberali si democrati, si-au facut vizite reciproce seara, au baut un pahar cu vin si au

Cum PNL si PD au avut sambata fiecare sedinte ale conducerii in urbea pastorita de Emil Boc, premierul Tariceanu si presedintele PD, insotiti de mai multi lideri liberali si democrati, si-au facut vizite reciproce seara, au baut un pahar cu vin si au ras zgomotos, pentru a nu da impresia ca relatiile dintre ei s-au rupt de tot.

Pe la 9 seara, Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga au parasit cocteilul de la hotelul unde s-au desfasurat lucrarile Colegiului Director al PD, pentru a merge sa-l ia pe Tariceanu de la hotelul unde era cocteilul liberalilor. Dupa cum fusese stabilit, liderii PD au petrecut ceva vreme la masa PNL, iar peste vreo ora s-au intors ""acasa"" cu Tariceanu, in masina cu Boc, insotiti si de Teodor Melescanu, Varujan Vosganian, Sebastian Vladescu, Adrian Iorgulescu si Norica Nicolai. In camasa, cu un pulover aruncat lejer pe umeri, premierul a zambit in fata camerelor, precizand ca nu sunt discutii politice, ci o intalnire similara celei de duminica trecuta, cand a baut o cafea la Guvern cu tripleta Boc-Blaga-Videanu.
REZERVATI. Pedistii s-au impartit in doua tabere: varfurile din Alianta si ministrii - la masa cu Tariceanu. Altii - mai putin dornici de harsaiala penelisto-pedista - nu s-au miscat de la mesele lor. ""E prea tarziu in noapte pentru atata ipocrizie"", comenta o figura respectabila a PD. Nici vicepresedintele Sorin Frunzaverde nu a facut front comun cu ""marea impacare nationala"", ramanand undeva pe terasa restaurantului. La plecare, desfasurata undeva pe la miezul noptii, premierul s-a oprit insa si l-a salutat pe fostul ministru, a dat mana, rezervat, cu ceilalti meseni si a pupat-o pe obraji pe Roberta Anastase. Cerul era colorat de artificii. Doar o nunta in apropiere, menita sa faca parca in ciuda casniciei rasuflate PNL-PD.
GHIMPELE PSD. Chiar daca toti participantii au sustinut ca nu s-au purtat discutii politice, PSD tot si-a facut simtita umbra si la cocteilul de sambata seara. In iritarea generala de nominalizarea de catre Traian Basescu a unui sef SRI de la PSD, liderul PD Emil Boc s-a simtit dator sa ii asigure pe aliati ca nici una dintre formatiunile lor nu are nimic de castigat din apropierea de PSD.

SINGURI PENTRU PE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.