Doi romani au inventat un adapost care te protejeaza de cutremure si care poate sustine pana la 100 de tone. Modulul individual antiseismic este o cutie de un metru inaltime, un metru lungime si cu latimea de 70 cm, suficient cat sa incapa pe u

Doi romani au inventat un adapost care te protejeaza de cutremure si care poate sustine pana la 100 de tone.

Modulul individual antiseismic este o cutie de un metru inaltime, un metru lungime si cu latimea de 70 cm, suficient cat sa incapa pe usa oricarui apartament de bloc. Structura de rezistenta a acesteia poate suporta chiar si prabusirea unui bloc de zece etaje. Succesul inventiei romanesti consta in structura din otel, care este imbracata la exterior in fibra de sticla sau de carbon, iar interiorul este captusit cu burete. Ventilatia se face printr-o butelie cu masca de oxigen care asigura si protectia ochilor de praf sau fum. Sistemul de protectie este dotat si cu gauri de ventilatie. ""Studiile arata ca dupa o perioada de zece minute de la accident aerul devine respirabil, asa ca ventilatia este asigurata si cu aerul din incapere"", explica inginerul Mircea Manolescu, unul dintre coautorii inventiei. In interior utilizatorul poate sta asezat comod intr-un sezlong. Adapostul este dotat cu sistem de localizare si poate fi mascat in mobilierul dintr-o locuinta. Costurile de productie sunt estimate la 2.500 de euro.

SIGURANTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.