Judetul Dolj a inregistrat cele mai bune rezultate in Programul de planificare familiala, in cadrul recentei Conferinte Nationale cu tema ""15 ani de planificare familiala in Romania"". Doljul a obtinut acest titlu pentru ca are servicii de plan
Judetul Dolj a inregistrat cele mai bune rezultate in Programul de planificare familiala, in cadrul recentei Conferinte Nationale cu tema ""15 ani de planificare familiala in Romania"".

Doljul a obtinut acest titlu pentru ca are servicii de planificare familiala atat in mediul urban, cat si in mediul rural. A crescut de peste 12 ori fata de anul 2001 numarul persoanelor care utilizeazapermanent metodele moderne de contraceptie, a scazut cu peste 40% numarul total al avorturilor, in special al celor provocate empiric, a fost redus total riscul deceselor materne prin avort provocat si/sau prin complicatii ale nasterii neasistate si a fost redus semnificativ numarul cazurilor noi de infectii cu transmitere sexuala.
Conferinta nationala privind planificarea familiala, desfasurata in Bucuresti, a facut parte din programul Initiativa pentru Sanatatea Familiei in Romania, program sprijinit tehnic si financiar de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.