Presa occidentala a incercat in mai multe randuri sa demonstreze amploarea traficului de persoane in Romania, incercad si reusind in unele cazuri sa cumpere bebelusi pentru varii sume de bani. De aceasta data a venit randul bulgarilor sa fie luati la
Presa occidentala a incercat in mai multe randuri sa demonstreze amploarea traficului de persoane in Romania, incercad si reusind in unele cazuri sa cumpere bebelusi pentru varii sume de bani. De aceasta data a venit randul bulgarilor sa fie luati la ochi de ziaristii britanici de la Times, care au dezvaluit cat de usor isi vand vecinii nostri copiii.
De doua ori, in doua zile consecutive, au intrat reporterii in ghetoul Sheker Mahala, de la marginea Plovdivului, unde traieste o mare comunitate de rromi, intr-o saracie lucie. Pozand intr-o femeie care nu poate avea copii, o jurnalista a reusit sa afle ca o batrana, ""sefa"" tiganilor, ar putea vinde o fetita, nepoata ei, pe nume Kalinka, de doar 3 luni.
Jurnalista a fost invitata a doua zi pentru a negocia pretul cu mama fetei, insa a fost intampinata de fratele acesteia, Rumen, care i-a marturisit ca visul sau este sa emigreze in Marea Britanie, dupa ce Bulgaria se va integra in Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. Jurnalistei i s-au cerut 20.000 de euro pentru micuta Kalinka, insa pana la urma tranzactia a fost anulata de refuzul mamei de a vinde fetita si pentru ca identitatea ""cumparatoarei"" a fost deconspirata.
PROBLEME. Doar in ultimii ani, in regiunea estica Burgas, se cunosc 60-70 astfel de cazuri. In Burgas exista chiar o retea specializata in traficul femeilor insarcinate, care sunt trecute peste granita in Grecia, unde nasc, si copilul le este vandut pe bani grei, din care mamelor le revine doar a zecea parte. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.