Dinamo s-a calificat joi seara, pentru a doua oara consecutiv, in grupele Cupei UEFA, in urma victoriei obtinute pe teren propriu, scor 4-1 cu Xanthi Skoda, in mansa secunda a turului I, dupa ce a castigat si in Grecia, acum doua saptamani, cu 4-3. "
Dinamo s-a calificat joi seara, pentru a doua oara consecutiv, in grupele Cupei UEFA, in urma victoriei obtinute pe teren propriu, scor 4-1 cu Xanthi Skoda, in mansa secunda a turului I, dupa ce a castigat si in Grecia, acum doua saptamani, cu 4-3. "Cainii rosii" n-au avut nici cea mai mica emotie chiar daca Xanthi a adus scorul la un moment dat la 2-1 dupa o gafa a lui Gaev (intre timp, la 1-0, grecii au marcat un gol anulat pentru o semnalizare eronata de ofsaid). Emotiile au fost mai mult in tribuna, acolo unde fanii lui Dinamo au fost avertziati sa nu aprinda torte, in caz contrar Dinamo riscand sa dispute urmatoarele partide din cupele europene in strainatate sau cu portile inchise. Suporterii de la Peluza Catalin Haldan si cei de la Peluza Sud au afisat bannerele cu scrisul in sus, in semn de protest fata de actiunille Jandarmeriei la derbyul Dinamo - Steaua, si au scandat "Asasini, gabori asasini!".
Rednic: "Am atins obiectivul propus"
Mircea Rednic s-a declarat multumit de faptul ca Dinamo si-a indeplinit obiectivul, calificarea in grupele Cupei UEFA. "Sunt bucuros ca am reusit sa-mi indeplinesc obiectivul propus, calificarea in grupe. Imi felicit jucatorii pentru efortul din aceasta perioada in care am avut multe meciuri grele. S-a vazut o usoara oboseala, dar in repriza a doua, cand am revenit la sistemul nostru, lucrurile au mers mult mai bine. Xanthi ne-a pus probleme in prima repriza mai mult decat in meciul tur. Pe noi ne-a interesat doar calificarea. Sper sa nu ne oprim aici", a spus Rednic. Acesta a mentionat ca Dinamo va avea adversari puternici in urmatoarea faza a Cupei UEFA. "In grupe vom avea adversari puternici, dar nu imi este teama indiferent cu cine vom juca. Va fi o sansa in plus pentru jucatorii mai tineri, fara experienta, pentru a vedea unde se situeaza valoric. Ma bucur ca am reusit sa demonstram faptul ca avem valoare, pentru ca ceea ce s-a spus la inceputul campionatului a fost spus din rautate", a mentionat Rednic, care a mentionat ca sansele echipei sale de a castiga campionatul in acest sezon sunt mari: "Trebuie sa avem continuitate. Le-am spus jucatorilor mei ca daca ii deranjeaza ceva sa vina la mine nu sa apara fel de fel de declaratii prin presa. Pana acum am rezolvat bine faza ofensiva. Imi place ca imi accepta deciziile in privinta titularizarii, dar ii vad botosi. Tratam fiecare meci cu seriozitate si asa l-am tratat si pe acesta cu Xanthi. Aveam un gol avans, dar intr-un meci se pot intampla multe". De partea cealalta, antrenorul lui Xanthi, Ioannis Ispirlidis, a declarat ca a intalnit un adversar foarte puternic. "Am stiut de la inceput ca ne asteapta un meci dificil in fata unui adversar puternic, asa cum este Dinamo. Am incercat sa refacem handicapul din meciul tur, insa nu am reusit. Nu sunt suparat, tinand cont de evolutia jucatorilor mei in teren. Scorul este nedrept dupa cum s-a jucat" a spus Ispirlidis.
Vise de primavara
Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat dupa meci ca important este ca dinamovistii sa ajunga in primavara europeana. "Important este ca am castigat si ne-am calificat in grupele Cupei UEFA, obiectiv pe care il aveam de la inceputul sezonului. Indiferent cu cine vom juca in grupe va fi foarte greu. Important este sa ajungem in primavara europeana. Echipa a crezut in victorie", a spus Borcea, care a reafirmat faptul ca Dinamo va juca la castig in partida cu Rapid, care va avea loc duminica, in etapa a 10-a a Ligii I. "In meciul cu Rapid ne dorim victioria. Nu v-ati obisnuit cu Dinamo?", a afirmat Borcea. Altfel, inainte de meci, directorul executiv al lui Dinamo a dispus inlaturarea a doua camere de luat vederi, montate pe copertina de la masa presei, motivand ca nu vede din cauza acestora. In cele din urma, cele doua camere au fost mutate in lateral, motiv panetru care transmisia TVR a avut de suferit in planul calitatii. La randul sau, Vasile Turcu, unul dintre actionarii lui Dinamo, a declarat ca ii multumeste lui Rednic pentru munca de la echipa. "Profesorul a facut o echipa care domina campionatul si merge in grupele Cupei UEFA. La iarna, daca va cere jucatori de valoare, in perspectiva Ligii Campionilor, il vom ajuta, indiferent de sumele de transfer. Oricum, doar cu bani multi poti sa stai la masa bogatilor", a spus Turcu. (MIG)
Dedicatie pentru Giovanni si Pascovici
Atacantii dinamovsiti Claudiu Niculescu (foto) si Ionel Danciulescu au dedicat victoria obtinuta joi seara fostului presedinte al gruparii alb-rosii, Giovanni Becali, care se afla internat in spital, si coechipierului Cosmin Pascovici. "Dedicam victoria lui Giovanni Becali, care trece printr-o perioada mai dificila, si lui Cosmin Pascovici", a declarat Niculescu dupa victoria care a asigurat calificarea lui Dinamo in grupele Cupei UEFA. Niculescu a mai spus ca Giovanni Becali, care este internat la Spitalul de Urgenta din cauza unor probleme cardiace, a fost ca un tata pentru el. Jucatorii i-au dedicat victoria si lui Cosmin Pascovici, al carui copil in varsta de doi ani a suferit recent doua operatii pentru a i se indeparta o tumora de pe creier. (MIG)
DINAMO - XANTHI 4-1 (1-0)
Au marcat: CL. NICULESCU (12, 82), AD. CRISTEA (47), DANCIULESCU (79) / PAVIOT (51).
Stadion: "Dinamo", Bucuresti; spectatori: 7500.
DINAMO: Gaev - Blay, L. Goian (46 Ad. Cristea), Moti, St. Radu - D. Serban (46 C. Munteanu), Margaritescu, Pulhac - Danciulescu - Cl. Niculescu, I. Ganea (67 Ropotan). Antrenor: M. Rednic.
XANTHI: Malarz - Magradze, Labriakos, Paviot, Wisio - Baykara (61 Torosidis), Korsos, Mesera, Garpozis (90+2 Kazakis) - Barkoglou (64 Manso), Vryzas. Antrenor: I. Ispirlidis.
Cartonase galbene: D. Serban (24), Blay (66) / Paviot (63), Magradze (90+1).
Au arbitrat: I. Egorov - Vl. Khodeev, L. Antonov (toti din Rusia).
In tur: Xanthi - Dinamo 3-4.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.