Pretul energiei termice ramane neschimbat in Bucuresti pentru ca primaria a decis sa subventioneze toata diferenta intre costul de productie si pretul national de referinta de 107,5 lei pe gigacalorie, a declarat ieri presedintele ANRE, Nicolae Opris
Pretul energiei termice ramane neschimbat in Bucuresti pentru ca primaria a decis sa subventioneze toata diferenta intre costul de productie si pretul national de referinta de 107,5 lei pe gigacalorie, a declarat ieri presedintele ANRE, Nicolae Opris.
Opris a mai spus ca preturile locale de referinta la energia termica vor creste, in medie, pe tara cu 5%. In acest calcul intra si ajutoarele acordate de Ministerul Muncii, alaturi de subventiile locale si compensarea de catre stat a 45% din costul combustibilului pentru centralele termice. ""Faptul ca in Bucuresti gigacaloria nu se va scumpi in aceasta iarna trage in jos media scumpirilor din tara"", a adaugat presedintele Auroritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Potrivit acestuia, in Bucuresti se concentreaza jumatate din consumatorii de energie termica ai tarii.
EXTREME. Opris a mai aratat ca sunt si localitati unde pretul local de referinta va creste cu 270, pana la 300 de lei. Aceste localitati sunt cele in care CET-urile folosesc combustibili lichizi usori, in special cele din zona Litoralului. Potrivit reprezentantului ANRE, pana la 15 octombrie, localitatile ar trebui sa-si stabileasca preturile de facturare pentru populatie si agentii economici, pornind de la pretul local de referinta calculat de ANRE si de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala (ANRSC). Tarifele vor fi publicate pe site-ul ANRE. (Adrian N. Ionescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.