Liderii PSD s-au transformat in negociatori ai sefului statului, Traian Basescu, pe langa PRM, UDMR, grupul parlamentar al minoritatilor nationale si PC, pentru a asigura voturile necesare validarii, in Parlament, a lui George Maior si Claudiu Saftoi
Liderii PSD s-au transformat in negociatori ai sefului statului, Traian Basescu, pe langa PRM, UDMR, grupul parlamentar al minoritatilor nationale si PC, pentru a asigura voturile necesare validarii, in Parlament, a lui George Maior si Claudiu Saftoiu in functiile de sefi ai SRI si SIE, informeaza NewsIn.
PSD sustine ca are un calendar de negocieri cu reprezentantii celorlalte partide, fara sa aiba un mandat in acest sens din partea presedintelui Basescu, fiind vizate toate partidele parlamentare, mai putin PNL, declara surse social-democrate.
Liderii PSD au stabilit si un calendar aproximativ al intalnirilor, urmand ca luni sa discute cu conducerea UDMR, apoi, cu parlamentarii PC si cu cei apartinand grupului minoritatilor nationale. Potrivit unor lideri ai PSD, citati de NewsIn, parlamentarii PRM s-ar fi aratat dispusi sa-i voteze pe cei nominalizati pentru sefiile SRI si SIE, cerand la schimb PSD sa sustina motiunea simpla in care se solicita destituirea vicepremierului UDMR Marko Bela. Social-democratii au precizat ca si liderii UDMR s-au aratat dispusi sa se intalneasca luni cu PSD pentru a stabili impreuna termenii unui vot pozitiv pentru cei doi nominalizati ai presedintelui Basescu, Maior si Saftoiu. Tot luni, lideri ai PSD vor discuta si cu cei 18 parlamentari ai grupului minoritatilor nationale, cu conservatorii si cu parlamentarii independenti pentru a asigura validarea viitorilor sefi ai SRI si SIE.
Negociatorii PSD cu liderii celorlalte grupuri parlamentare sunt cei care apartin taberei Mircea Geoana, care care s-au alaturat Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc.
In contrapartida, parlamentarii apropiati de Ion Iliescu si cei care i-au mai ramas fideli lui Adrian Nastase, au indus intre membrii partidului ideea ca ar fi posibila retragerea, de catre conducerea PSD, a lui George Maior. Zvonul a fost contrazis vehement de senatorii Cristian Diaconescu si Vasile Dancu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.