Fostul premier francez Lionel Jospin si-a retras candidatura de pe lista nominalizarilor Partidului Socialist la cursa prezidentiala de anul viitor. Gestul sau este o replica la ""presiunile exercitate asupra si in sanul partidului"", scrie Le Mo
Fostul premier francez Lionel Jospin si-a retras candidatura de pe lista nominalizarilor Partidului Socialist la cursa prezidentiala de anul viitor.

Gestul sau este o replica la ""presiunile exercitate asupra si in sanul partidului"", scrie Le Monde, citand dintr-o scrisoare semnata de Jospin. Fostul premier, in varsta de 69 de ani, care a ratat umilitor turul al doilea al prezidentia-lelor din 2002, a reaparut subit pe scena politicii franceze la inceputul acestei veri, cu scopul declarat de a-si incerca din nou sansele pentru Champs Elysee. Unul dintre contracandidatii sai la nominalizarile partidului ar fi fost Segolene Royal, care se bucura de o incredere deosebita din partea lui Francois Holland, presedintele socialistilor si partenerul de-o viata al singurei femei cu ambitii prezidentiale la alegerile din 2007. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.