Firmele Enel Italia, Global International 2000 Romania, E.ON Germania si Electrabel Belgia au depus oferte angajante pentru derularea de investitii la Electrocentrale Braila, sucursala a Termoelectrica, au declarat oficiali ai Termoelectrica, transmi
Firmele Enel Italia, Global International 2000 Romania, E.ON Germania si Electrabel Belgia au depus oferte angajante pentru derularea de investitii la Electrocentrale Braila, sucursala a Termoelectrica, au declarat oficiali ai Termoelectrica, transmite Mediafax. Enel si Global International 2000 (joint-venture romano-rus - n.r.) au inaintat o oferta comuna.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor angajante in scopul constiturii unei companii mixte care sa investeasca la grupul 4 de la Electrocentrale Braila a fost stabilit pentru 25 septembrie, iar deschiderea ofertelor a avut loc ieri. Comisia de negociere formata din reprezentanti ai Ministerul Economiei Comertului (MEC) si Termoelectrica va analiza ofertele, urmand sa anunte rezultatul selectiei pana la 20 octombrie. Termoelectrica intentioneaza sa atraga investitori pentru realizarea unui proiect de modernizare a blocului 4 al Electrocentrale Braila, scos din functiune de mai multi ani, care prevede conversia acestuia de pe gaz pe huila, pe baza unor tehnologii moderne, insa nu exclude posibilitatea ca programul de modernizare sa fie extins la intreaga sucursala. Costurile pentru reabilitarea grupului 4 sunt evaluate la circa 200 de milioane de dolari. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.