11:57 PROTEST GALATI. Cateva zeci de pensionari galateni au iesit din nou in strada, a treia oara in acest an. Ei au pichetat sediul Prefecturii. TARGU-JIU. Pentru a cincea oara in acest an, o bucata din tavanul unei garsoniere ANL din Targu-Ji

11:57 PROTEST

GALATI. Cateva zeci de pensionari galateni au iesit din nou in strada, a treia oara in acest an. Ei au pichetat sediul Prefecturii.

TARGU-JIU. Pentru a cincea oara in acest an, o bucata din tavanul unei garsoniere ANL din Targu-Jiu a cazut. Nu au fost victime.

12:02 INCIDENT

TESTE NATIONALE. Un elev constantean care sustinea proba de Matematica in cadrul testelor nationale a avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce i s-a facut rau. La Alba, un alt elev a primit subiectele din varianta de rezerva, pentru ca, din cauza inundatiilor, nu a ajuns la centrul de examinare.

SENTINTA. Inculpatii in dosarul ""Furtul secolului"" raman cu pedepsele primite de la Tribunalul Bucuresti, care au fost mentinute de Curtea de Apel. Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven au fost condamnati la cate 14 ani de inchisoare, acuzati ca au furat aproape 100 de miliarde de lei.

FOTOREPORTAJ

SLUJBA. Sub privirile ziaristilor si ale simpatizantilor din partid, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a sfintit ieri locul unde, sustine el, va fi ridicata mult trambitata ""Puscarie a Mafiotilor"". Terenul se afla in judetul Dambovita, la o ora de Bucuresti. Pe langa soborul de preoti, Vadim a adus ieri si un taraf de lautari si a oferit invitatilor sai autografe, dar si mici, gratare si vin. (C.V.)

Constantinescu: Basescu a colaborat cu Securitatea
Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ieri, inaintea audierii la CNSAS, ca actualul sef al statului, Traian Basescu, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare ale Securitatii. El a sustinut ca documentele referitoare la Basescu exista si in ""numeroase redactii"" si ca ele au fost ""folosite pentru santaj"". Secretarul general al CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca institutia nu are nici un document din arhiva fostei Securitati legat de persoana presedintelui. (Radu Crivat)
SOV-BID - A saptea amanare consecutiva
Procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru fals si uz de fals a fost din nou amanat ieri, pentru ca dosarul nu se afla la Judecatoria Sectorului 1. Acesta este la Tribunalul Bucuresti pentru motivarea unei hotarari date in urma cu cateva saptamani. Prescriptia raspunderii penale intervine in cauza la inceputul lui 2007, iar daca pana atunci nu se va da o solutie, procesul va trebui sa inceteze. (Miruna Pasa)
MINISTERUL SANATATII - Secretarul de stat Paunescu, demis
""O ora am discutat cu premierul cand m-a numit secretar de stat si mi-ar fi placut sa discut cel putin cinci minute cand m-a demis"", a declarat prof. dr. Virgil Paunescu. El a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice si ieri a aflat din presa ca a fost demis. ""Nu stiu care sunt motivele. Nu mi s-a reprosat nimic, dar probabil au pe cineva mai bun"", a precizat Paunescu. El era responsabil de asistenta medicala. (Magda Marincovici)
PROGNOZA 2006 - Electricitatea nu se mai scumpeste
Productia buna a hidrocentralelor, limitarea profitului Hidroelectrica si cresterea sub estimari a pretului gazelor au permis Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa decida pastrarea tarifelor actuale la energie electrica pana la sfarsitul anului. Anuntul a fost facut de presedintele ANRE, Nicolae Opris, citat de Mediafax. ANRE da astfel o mana de ajutor BNR in atingerea tintei de inflatie pe acest an (5%). (Adrian N. Ionescu)
ASIGURARI - Un nou serviciu infoline
Compania Astra Asigurari a pus la dispozitia asiguratilor sai un serviciu infoline care poate fi apelat gratuit din reteaua de telefonie nationala fixa, dar si din retelele de telefonie mobila. Noul serviciu a fost infiintat pentru a servi, pentru inceput, clientii RCA ai companiei. Ulterior, Astra isi propune sa acopere toate liniile de asigurare prin oferirea de informatii
de la faza de contractare si pana la daune.
AFGANISTAN - Militar roman, aflat in stare critica
Unul dintre militarii romani raniti in Afganistan in urma cu trei zile este in stare critica si a fost transferat marti noapte la un spital din Germania. Sergentul Costinel Valerica Slaniceanu are politraumatisme craniene, rani la picioare si trunchi. Un coleg de-al sau a murit in urma incidentului, iar ceilalti trei sunt raniti, dar starea lor a fost stabilizata.
VALEA JIULUI - Minerii vor in vacanta in Grecia
Minerii din Valea Jiului nu se mai inghesuie sa isi petreaca vacantele pe Litoralul romanesc, ca in anii trecuti, ci prefera statiunile din strainatate. Si asta pentru ca biletele de odihna pe care le primeau pana in prezent au fost inlocuite cu subventii de 800 de lei noi. Potrivit agentilor de turism, cele mai multe solicitari au fost pentru statiunile grecesti Paralia Katerini si Halkidiki.
CADASTRU - Proprietati inscrise in numai 10 zile
Din vara asta, romanii isi vor putea inregistra proprietatile in cel mult zece zile. ""Oamenii se prezinta la o singura institutie pentru a obtine certificatele de proprietate"", a declarat Mihai Busuioc, directorul Agentiei Nationale de Cadastru. Pentru punerea la punct a sistemului unic de inregistrare a imobilelor, a fost nevoie de opt ani si de o investitie de 37,3 milioane de dolari, de la BIRD si de la bugetul statului. (Elena Stan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.