Liderul PIN Cozmin Gusa i-a adresat ieri lui Traian Basescu o curioasa declaratie de sustinere "publica si politica", "pentru fiecare lucru pe care-l face si care este de folos Romaniei". In acelasi timp insa, Gusa si-a taxat fostul coleg de partid,
Liderul PIN Cozmin Gusa i-a adresat ieri lui Traian Basescu o curioasa declaratie de sustinere "publica si politica", "pentru fiecare lucru pe care-l face si care este de folos Romaniei". In acelasi timp insa, Gusa si-a taxat fostul coleg de partid, apreciind ca singurul gest eficient pe care acesta l-a facut a fost validarea ca om politic a lui Gigi Becali. Cu ocazia lansarii cartii sale, "10 pacate ale Romaniei", eveniment desfasurat la Galeriile Uniunii Artistilor Plastici din Bistrita, Gusa a mai comentat ca "intr-o masura greu de cuantificat astazi" este responsabil de venirea lui Basescu la putere, motiv pentru care si-a facut o profesiune din "a-l critica pentru actiunile politice pe care le are de cate ori greseste". Chestionat de publicul participant la lansare in legatura cu relatiile dintre el si seful statului, Gusa a negat ca ar avea o relatie proasta cu presedintele Traian Basescu. "Nu avem nici o relatie in momentul acesta. Nu vorbim, dar nu ne-am certat la modul personal. Despartirea a fost din cauza actiunilor politice pe care el le-a promovat public si cu care eu nu am fost de acord", a explicat liderul PIN, citat de Mediafax. Continuandu-si analiza, acesta a identificat si scopul sau comun cu Basescu: "Apropiere fata de el am intr-un singur subiect, de care vad ca s-a lasat, cel legat de deconspirare.
Deocamdata nu da semne ca ar dori sa incurajeze din nou acel proces. In afara prietenului Dinescu care se tot zbate pe acolo sa mai faca ceva, restul sunt extrem de apatici", a spus Gusa. Intrebat daca se simte in competitie cu actualul presedinte datorita faptului ca si-a anuntat candidatura la Presedintie la alegerile care vor avea loc in anul 2009, Gusa a raspuns negativ. "Nu am o problema sa-l sprijin pe Basescu politic, public in acest interval, chiar daca am anuntat ca voi candida la Presedintie in 2009, pentru fiecare lucru pe care-l face si care este de folos Romaniei. Dar, in acelasi timp, criticile foarte dese pe care i le aduc sunt de natura a-i aminti, din partea unui fost camarad de lupta, ca l-am sprijinit sa ajunga acolo ca sa faca treaba pentru romani, nu ca sa apara totul la televizor, sa mearga la sprit cu Becali, sa stranga fete-n brate pe la mare. Sunt bune toate acestea, dar nu poti sa conduci tara doar prin gesturi de imagine", a mai declarat Cozmin Gusa. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.