Ford va produce la Craiova automobile de clasa mica, daca va prelua fosta uzina Daewoo, a declarat, ieri, presedintele Ford Europa, John Fleming, prezent la deschiderea Salonului Auto de la Paris, transmite Rompres. "Este in primul rand o oportunitat
Ford va produce la Craiova automobile de clasa mica, daca va prelua fosta uzina Daewoo, a declarat, ieri, presedintele Ford Europa, John Fleming, prezent la deschiderea Salonului Auto de la Paris, transmite Rompres. "Este in primul rand o oportunitate pentru extinderea Ford in Europa de Est, dar avem in vedere si alte piete", a spus Fleming. Oficialul Ford a afirmat insa ca este dificil inca de vorbit despre planuri specifice in privinta modelelor care vor fi produse la Craiova, in conditiile in care Ford nu stie daca va obtine uzina Daewoo Craiova. "Stim ca Guvernul roman are intentia sa privatizeze aceasta uzina de automobile. Ne-am exprimat interesul si asteptam sa aiba loc demersurile necesare in acest proces. Probabil la sfarsitul acestui an sau cel mai tarziu anul viitor Guvernul roman va anunta pe cine a ales sa preia uzina. Suntem interesati, dar trebuie sa asteptam ca acest proces sa continue", a spus Fleming.
Presedintele Ford Europa a mai declarat ca nu stie ce fel de stimulente fiscale va obtine Ford, chiar daca doreste cat mai multe in acest sens, deoarece Romania va deveni parte a UE, care are reglementari stricte in aceasta privinta.
Pretul Logan Break pleaca de la 8200 de euro
Pe de alta parte, presedintele Renault, Carlos Ghosn, a declarat ca producatorul auto se va concentra, in Romania, asupra proiectelor aflate in derulare, lasand sa se inteleaga ca grupul francez nu este interesat sa preia fosta uzina Daewoo de la Craiova, transmite Mediafax. "Investim acum in principal in planurile aflate in derulare in Romania. Planurile existente la Dacia sunt cele pe care ne vom concentra eforturile si vom dezvolta capacitatile de productie la proiectul nostru aflat deja in derulare in Romania", a spus Ghosn, intrebat despre intentiile Renault in privinta uzinei de la Craiova, pe care statul roman intentioneaza sa o vanda unui investitor strategic.
La Salonul Auto de la Paris, la care s-a aflat si presedintele Renault, compania Dacia a lansat noul model Logan MCV, varianta break, care costa intre 8200 si 11.600 de euro, in functie de caracteristicile tehnice. Denumirea vehiculului provine de la Multi Convivial Vehicle. Noul model va fi disponibil pe piata romaneasca incepand din 4 octombrie, in versiunile cu cinci si sapte locuri. Investitiile s-au ridicat la 154 de milioane de euro, incluzand si versiunea utilitara. Reprezentantii companiei Dacia spera ca noile versiuni sa se bucure de un succes la fel de mare precum motorizarea Diesel, pentru care estimarile initiale indicau o pondere de 30% din totalul vanzarilor, dar care a ajuns insa la peste 50%. Vanzarile totale pentru acest model, in Romania si pe pietele externe, sunt prognozate sa atinga in 2007 circa 60.000 de unitati. In prezent, preturile pentru gama Logan incep de la 6400 de euro pentru versiunea 1,4 MPI Ambiance Versiunea de varf este Prestige - la 9900 de euro, insa cea mai scumpa ajunge versiunea Diesel 1,5 dCi Ambition, la 10.000 de euro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.