Actiunile Sony Corp. au scazut ieri cu aproape 1% dupa ce compania a declansat un program de inlocuire a catorva milioane de baterii de laptop. Incepand din august 2006, problemele legate de bateriile Sony se tin lant. Ultima belea: un laptop L

Actiunile Sony Corp. au scazut ieri cu aproape 1% dupa ce compania a declansat un program de inlocuire a catorva milioane de baterii de laptop.

Incepand din august 2006, problemele legate de bateriile Sony se tin lant. Ultima belea: un laptop Lenovo cu baterie Sony a luat foc pe aeroportul din Los Angeles. Stapanul sau se pregatea sa urce in avion, cand a observat ca din bagajul sau de mana iese fum. Drept urmare, grupul Lenovo a anuntat ca retrage 526.000 de baterii de notebook-uri.
Purtatorul de cuvant al Lenovo spune ca impactul financiar asupra companiei sale va fi minim, din moment ce Sony va suporta toate cheltuielile legate de inlocuirea bateriilor.

Tot ieri, Toshiba a anuntat ca va schimba bateriile a 830.000 de laptopuri. Asta face ca numarul laptopurilor retrase din cauza bateriilor sa depaseasca 7 milioane intr-o luna. In august, Dell a retras 4,1 milioane de bucati, iar Apple 1,8 milioane. De atunci, actinunile Sony au scazut cu 8,8%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.