Trei tineri cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, elevi de liceu, si-au pierdut viata, iar alte doua persoane au fost grav ranite, ieri dupa-amiaza, dupa ce masina in care se aflau s-a ciocnit cu o autoutilitara, in judetul Constanta. Tinerii, c
Trei tineri cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, elevi de liceu, si-au pierdut viata, iar alte doua persoane au fost grav ranite, ieri dupa-amiaza, dupa ce masina in care se aflau s-a ciocnit cu o autoutilitara, in judetul Constanta. Tinerii, care ar fi trebuit sa fie la cursuri, se aflau intr-o Dacie Logan cu care se indreptau spre Mangalia. La un moment dat, soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa si a intrat pe contrasens, masina lovind o autoutilitara. In urma impactului, pasagerii si soferul Daciei au murit pe loc, iar alte doua persoane aflate in autoutilitara au ajuns cu rani grave la Spitalul din Mangalia.
Lucrari nesemnalizate
Accidentul s-a produs in jurul orei 14.00, la iesirea din localitatea 23 August. Masina in care se aflau tinerii se indrepta spre Mangalia, iar intr-o curba extrem de periculoasa, soferul, fara experienta, a pierdut controlul volanului, una dintre cauze fiind si criblura de pe sosea. Masina a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit o autoutilitara. Cand au ajuns la fata locului, politistii au descoperit un adevarat carnagiu. Trupurile liceenilor erau prinse in masina, iar ranitii strigau dupa ajutor. Mai multe echipaje de la ambulanta si descarcerare au ajuns in scurt timp, dar pentru cei trei tineri nu s-a mai putut face nimic. Politistii spun, citati de Mediafax, ca raspunzatori pentru acest accident pot fi angajatii Administratiei Nationale a Drumurilor, care efectuau lucrari de asfaltare in zona, dar care nu erau semnalizate. "Din primele cercetari cauzele accidentului sunt neadaptarea vitezei la conditiile de drum, intr-o curba extrem de periculoasa acoperita cu criblura.
Trebuia ca cei de la Administratia Nationala a Drumurilor sa ia niste masuri de delimitare a sensurilor de mers prin montarea unor dispozitive care sa separe sensurile", a declarat inspectorul principal Tudorel Dogaru. Anchetatorii spun ca soferul avea carnet de numai o luna si jumatate si nu avea experienta. In ultimele 24 de ore, tot din cauza criblurii de pe asfalt si a lipsei indicatoarelor, in aceeasi zona s-au mai petrecut alte doua accidente rutiere soldate cu trei raniti. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.