Presedintele american George W. Bush si-a asumat rolul de mediator in vederea aplanarii tensiunilor intre doi din aliatii sai in "razboiul impotriva terorismului", luand masa, miercuri seara, la Casa Alba, cu presedintele Afganistanului, Hamid Karzai
Presedintele american George W. Bush si-a asumat rolul de mediator in vederea aplanarii tensiunilor intre doi din aliatii sai in "razboiul impotriva terorismului", luand masa, miercuri seara, la Casa Alba, cu presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, si cu cel al Pakistanului, Pervez Musharraf. Intrevederea a avut loc in contextul nemultumirilor reciproce acumulate la Kabul si la Islamabad si care ar putea avea consecinte asupra luptei impotriva talibanilor si a capturarii liderului Al-Queda, Osama ben Laden, informeaza Rompres. "Facem fata unor numeroase provocari. Toti (trei) trebuie sa ne protejam tarile. Insa, in acelasi timp, trebuie sa lucram pentru a face din aceasta lume un loc optimist", a spus Bush, numindu-i pe cei doi sefi de stat "prietenii personali". Presedintele american, insotit la dreapta de Musharraf si la stanga de Karzai, a strans succesiv mainile celor doi lideri, care insa nu au facut acelasi gest intre ei. Bush, care se intalnise anterior, separat, cu Musharraf si cu Hamid Karzai, declarase ca intalnirea privata ii va permite "sa observe comportamentul celor doi lideri pentru a stabili nivelul de tensiune" dintre cei doi vecini. Marti, Musharraf a profitat de oportunitatea acordarii unui interviu pentru a lansa ultimul sau tir de replici in razboiul personal cu Karzai, acuzandu-l "ca se preocupa mai mult de el insusi decat de Afganistan". Bush a negat ca "tensiunile" intre conducatorii afgan si pakistanez ar pune in pericol prinderea teroristilor. "Este tocmai invers", a precizat Bush. In principal, Islamabadul este acuzat ca depune eforturi prudente impotriva teroristilor, in timp ce Osama ben Laden, liderul retelei Al-Queda, s-ar ascunde in regiunea de granita dintre Afganistan si Pakistan. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.