Bugetul asigurarilor sociale de sanatate va fi mai mare in 2007 cu aproape 6.000 de miliarde de lei, dupa ce banii pentru medicina scolara, asistenta comunitara, medicina muncii si unitatile de primiri urgente vor fi alocati din bugetul de stat si di
Bugetul asigurarilor sociale de sanatate va fi mai mare in 2007 cu aproape 6.000 de miliarde de lei, dupa ce banii pentru medicina scolara, asistenta comunitara, medicina muncii si unitatile de primiri urgente vor fi alocati din bugetul de stat si din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a explicat, ieri, ca nu este corect si moral sa fie luati banii asiguratilor pentru plata activitatilor care n-au legatura cu asigurarile sociale de sanatate. "Reforma inseamna si a aduce legalitate si moralitate intr-un sistem care a fost, la un moment dat, folosit ca instrument politic", a adaugat, potrivit Mediafax, ministrul. Nicolaescu a mentionat ca a fost aprobata recent o Ordonanta de Urgenta prin care vor fi platite de la buget cheltuielile care nu sunt aferente sistemului spitalicesc, cum ar fi medicina scolara si comunitara, medicina muncii si unitatile de primiri urgente. Pana in prezent, aceste sectoare erau platite din banii asiguratilor. O parte din sumele economiste vor fi alocate medicilor de familie sau cresterii fondurilor medicamentelor compensate si gratuite, a precizat Nicolaescu. "Saptamana trecuta, am trecut prin Guvern o Ordonanta de Urgenta prin care o serie de cheltuieli, care nu sunt aferente sistemului spitalicesc, le preluam sa le platim din bugetul de stat, iar economiile care raman la cont sa fie utilizate de Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, pe trei directii: sa crestem finantarea medicinei de familie, sa dam bani mai multi pentru medicamente compensate si gratuite si sa finantam mai bine alte programe de sanatate. Am facut un calcul: circa 6.000 de miliarde de lei disponibilizam din bugetul anului 2007 prin aceasta masura legislativa", a conchis demnitarul. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.