Avocatul fostului primar al municipiului Bacau, maestrul Catalin Dancu, a cerut, ieri, Tribunalului Bacau, sa solicite DNA autodenuntul facut de un fost ofiter SRI in baza caruia s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dumitru Sechelariu. Catalin
Avocatul fostului primar al municipiului Bacau, maestrul Catalin Dancu, a cerut, ieri, Tribunalului Bacau, sa solicite DNA autodenuntul facut de un fost ofiter SRI in baza caruia s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dumitru Sechelariu. Catalin Dancu a precizat ca a facut nenumarate solicitari catre Directia Nationala Anticoruptie pentru a vedea autodenuntul in baza caruia clientul sau a fost retinut si cercetat, dar nu a primit nici un raspuns. "Dosarul a fost deschis in baza unei note informative, vrem sa ni se comunice nota ca sa stim care sunt bazele cazului. Asa cum au fost declasificate informatiile in dosarul lui Gigi Becali pe care l-am reprezentat, asa sa se declasifice si in acest caz", a declarat maestrul Catalin Dancu. Altfel, avocatul fostului primar al Bacaului a solicitat pentru termenul urmator, care va avea loc in 17 octombrie, audierea a inca doi martori, pe care nu i-a nominalizat insa. La randul sau, Dumitru Sechelariu sustine ca dosarul sau este unul politic. "Am sa vin cu bombe la urmatorul termen. Am fost arestat in ziua cand trebuia sa ma intalnesc cu straini sa privatizez Letea, nu s-a vrut asta. Cineva vrea sa nu am Letea", a spus, citat de Mediafax, Dumitru Sechelariu.
Sechelariu este judecat in stare de libertate de catre magistratii Tribunalului Bacau pentru obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri si pentru prejudicierea Consiliului Local Bacau. In acest dosar au fost trimisi in judecata si fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, dar si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim.
Anchetatorii DNA sustin ca Sechelariu, Ifrim si Lucas ar fi actionat in scopul de a obtine in proprietatea fostului primar si in concesiunea Asociatiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI si a "SC Selena SRL" - pe care le controla - mai multe suprafete de teren in Bacau, pentru construirea unui kartodrom.
Pe de alta parte, potrivit procurorilor, in perioada februarie - martie 2005, cei trei ar fi conditionat de neplata impozitului restant in suma de peste 8,5 milioane de lei, datorat de catre o persoana fizica la Directia de Impozite si Taxe Locale Bacau, vanzarea in beneficiul lui Dumitru Sechelariu a terenului proprietate personala. De asemenea, in rechizitoriu se mai arata ca fostul edil ar fi obtinut si alte foloase necuvenite, in cuantum de aproximativ 300.000 de dolari, prin cumpararea ilegala a alte sapte suprafete de teren.
Totodata, Consiliul Local Bacau ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 2,4 miliarde de lei in urma mai multor schimburi de terenuri. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.