Petrom va prelua 74,9% din capitalul companiei Ring Oil Holding & Trading din Cipru, care deruleaza activitati de foraj petrolier in Rusia si Comunitatea Statelor Independente si detine rezerve de titei de 13 milioane de barili. "Achizitia a opt
Petrom va prelua 74,9% din capitalul companiei Ring Oil Holding & Trading din Cipru, care deruleaza activitati de foraj petrolier in Rusia si Comunitatea Statelor Independente si detine rezerve de titei de 13 milioane de barili. "Achizitia a opt licente de explorare si a uneia de explorare si productie, in aceasta regiune bogata in petrol din Rusia, este in conformitate cu strategia noastra de a transforma Rusia si Regiunea Caspica intr-o regiune de maxima importanta pentru explorare si productie", a anuntat compania intr-un comunicat de presa. Acordul de preluare a fost semnat luni, iar pretul de cumparare nu a fost dezvaluit. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea autoritatilor de concurenta din Rusia, cel mai probabil in ultimul trimestru al anului, se spune in comunicat. In urma preluarii firmei cipriote, Petrom va detine opt licente de explorare in zona Saratov, la circa 1.000 de kilometri de Moscova, si o licenta de explorare si productie in zona Komi, la 1.200 de kilometri de Moscova.
Ring Oil Holding & Trading, avand actionari din Rusia si din alte tari, detine pachetele majoritare la sase companii rusesti care desfasoara activitati de explorare in aceasta tara.
Compania activeaza in explorarea si productia de titei, comercializarea de titei si produse petroliere si in domeniul forajului de sonde. Potrivit standardelor rusesti, rezervele de titei sunt estimate la 13 milioane de barili.
Petrom va fi reprezentat in conducerea companiei si in Consiliul de Administratie al firmei cipriote prin patru membri, in timp ce alti doi membri vor fi numiti de actionarul minoritar. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.