Liga Campionilor a revenit cu stil la Bucuresti. Dupa zece ani de asteptare, Ghencea a imbracat din nou straie de sarbatoare, mai ales ca Steaua debutase cu un succes rasunator, acum doua saptamani, pe terenul lui Dinamo Kiev. In preziua sommet-ului
Liga Campionilor a revenit cu stil la Bucuresti. Dupa zece ani de asteptare, Ghencea a imbracat din nou straie de sarbatoare, mai ales ca Steaua debutase cu un succes rasunator, acum doua saptamani, pe terenul lui Dinamo Kiev. In preziua sommet-ului Francofoniei, in Romania a venit Olympique Lyon, echipa care domina cu o autoritate iesita din comun campionatul Frantei si care tot aspira de vreo trei ani la cucerirea trofeului, dar care se opreste mereu in "sferturi", in fata granzilor Europei. Lyon a castigat de o maniera atat de clara in Ghencea pentru ca a venit ca o echipa mare, a respectat fotbalul, adversarul si publicul. Cu opt jucatori care au participat la CM din Germania in primul unsprezece, Coupet, Abidal, Cris, Malouda, Tiago, Juninho, Fred si Wiltord, plus inca trei pe banca de rezerve, Govou, Kallstrom si Alou Diarra, francezii au aratat exact asa cum au fost porecliti de presa franceza: "masina de fotbal"! Inca de la aterizarea pe "Baneasa", campioana Frantei a emanat o siguranta de sine pe care o demonstrase acum doi ani Manchester United, o alta trupa legendara a fotbalului mondial. Calmi, siguri pe ei, pur si simplu fotbalisti adevarati, elevii lui Houllier au predat o lectie din care Steaua, si aici este vorba de intreg clubul, are de invatat. Incepand din varf, cu un presedinte-patron de un bun simt si de o eleganta de neinteles in Romania, continuand cu oficiali discreti si politicosi si continuand cu o echipa senzationala, antrenata de un staff profesionist pana in varful unghiilor. Singura asemanare a lui Lyon cu fotbalul romanesc a fost dialogul avut de Houllier la final cu brigada de arbitri, insa ambele parti radeau cu gura pana la urechi.
Carlos a gafat din nou
Revenind la campioana Romaniei, trebuie spus ca a primit cu demnitate o infrangere pe care a suferit-o fara sa joace deloc rau. Echipa lui Olaroiu a inceput insa mult mai timida decat la Kiev, iar in afara unei lovituri libere trimisa peste de Bostina in minutul 3 si de un contraatac irosit de Badea, nu a contat in prima repriza. La pauza putea fi 0-0, dar Carlos si-a adus aminte de gafele sale monumentale si i-a facut cadou lui Fred o minge pe care brazilianul nu avea cum sa o rateze. Lyon s-a apucat de fotbal serios in partea a doua, cand Tiago s-a plasat exact acolo unde trebuie pentru a marca de 2-0 la un corner, apoi Benzama, abia intrat, a facut 3-0 dupa un calcai senzational al lui Juninho. Steaua l-a deranjat pe Coupet abia dupa aceea, printr-o lovitura libera a lui Dica si cam asta a fost. Patimasii fani ai Stelei, care i-au huiduit din toti rarunchii pe francezi la incalzire si in timpul meciului, au facut singurul lucru care era de bun-simt la o asemenea reprezentatie: s-au ridicat in picioare si au aplaudat entuziasmati o mare echipa, Olympique Lyon. Au fost urale si pentru stelisti, fiindca pana la urma a fost o seara frumoasa, pe care suporterii ros-albastrilor au onorat-o cum se cuvine. (B.G.)
GRUPA E
l Rezultate si marcatori
REAL MADRID - DINAMO KIEV 5-1 (3-0)
Van Nistelrooy 20, 70p, Raul 27, 61, Reyes 45+1 / Milevski 47
STEAUA - OLYMPIQUE LYON 0-3 (0-1)
Fred 43, Tiago 55, Benzame 89
Clasament
1. Lyon 2 2 0 0 5-0 6
2. Real 2 1 0 1 5-3 3
3. Steaua 2 1 0 1 4-4 3
4. Dinamo 2 0 0 2 2-9 0
Etapa viitoare (marti, 17 octombrie): Steaua - Real, Dinamo - Lyon.
STEAUA - LYON 0-3 (0-1)
Au marcat: FRED (43), TIAGO (55), BENZEMA (89).
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Carlos - P. Marin, Ghionea, D. Goian, Nesu - Nicolita, Paraschiv (57 Ov. Petre), Lovin (76 Thereau), Bostina (55 Oprita) - N. Dica, Val. Badea. Antrenor: C. Olaroiu.
LYON: Coupet - Clerc, Cris, Muller, Abidal (76 Reveillere) - Toulalan, Juninho, Tiago (82 Kallstrom) - Wiltord, Fred (85 Benzema), Malouda. Antrenor: G. Houllier.
Cartonase galbene: Oprita (68), Nicolita (76), Ov. Petre (90+1) / Toulalan (78).
Au arbitrat: H. Webb - Ph. Sharp, D. Bryan (toti din Anglia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.