Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va avea atributii suplimentare de control a institutiilor care utilizeaza fonduri europene si de recuperare a acestora, in cazul in care depisteaza fraude, potrivit unui act normativ aprobat, ieri, de
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va avea atributii suplimentare de control a institutiilor care utilizeaza fonduri europene si de recuperare a acestora, in cazul in care depisteaza fraude, potrivit unui act normativ aprobat, ieri, de Guvern.
ANAF va verifica legalitatea utlilizarii si administrarii fondurilor comunitare prin doua tipuri de controale: intern si misiuni operative si, daca va descoperi nereguli sau fraude va recupera atat prejudiciul, cat si penalitatile si dobanzile prevazute in contractele sau acordurile incheiate conform procedurilor de implementare. Controalele trebuie anuntate cu cinci zile inainte, cu exceptia cazurilor in care s-au facut sesizari. Controalele vor fi efectuate pe baza sesizarilor institutiilor, cetatenilor sau chiar a mass-media, dar si pe baza unor analize de risc elaborate de fiecare agentie de implementare in parte. In plus, ANAF va asigura si desfasurarea auditului public intern si a controlului financiar preventiv la toate institutiile de implementare. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.