Cu o intarziere de 20 de minute si condimentata cu o mica revolta a operatorilor si fotoreporterilor romani, reuniunea liderilor francofoni a fost ieri lansata la apa. Mult asteptatul sommet a fost deschis ieri, la Bucuresti, cu o intarziere

Cu o intarziere de 20 de minute si condimentata cu o mica revolta a operatorilor si fotoreporterilor romani, reuniunea liderilor francofoni a fost ieri lansata la apa.

Mult asteptatul sommet a fost deschis ieri, la Bucuresti, cu o intarziere ""diplomatica"", de doar 20 de minute. Delegatii din peste 60 de state au sosit in capitala Romaniei pentru a lua parte la cel de-al 11-lea Sommet al Francofoniei, care are ca principala tema ""Tehnologia Informatiei in Educatie"". Prima zi a lucrarilor s-a desfasurat pe doua planuri, unul oficial si unul neoficial, ca si cum la Palatul Parlamentului ar fi avut loc nu unul, ci doua evenimente distincte. Pe de o parte, in impunatoarea Sala ""Alexandru Ion Cuza"", oficialii de pe cinci continente isi exprimau bucuria de a participa la a 11-a editie a Sommet-ului Francofoniei, in timp ce doua paliere mai jos, la sala presei (sau mai bine spus etajul presei), s-a dezlantuit haosul.

APLAUZE PENTRU INTEGRARE. Lucrarile sommetului au fost deschise de presedintele Traian Basescu, care intr-o franceza damboviteana a urat bun venit inaltilor oaspeti, colegi intr-ale francofoniei, si a apreciat ca este o veritabila onoare pentru tara noastra faptul ca a fost prima din Europa, dupa Franta, aleasa pentru a gazdui aceasta conferinta. Premierul Calin Popescu Tariceanu a tinut sa le spuna un mic secret delegatilor: ""Va aflati intr-o tara care iubeste franceza"", continuand cu o mica istorie comprimata a bunelor relatii franco-romane. Tariceanu a incheiat cu un indemn la obiect: ""Bon Sommet!"".

ULTIMA ORA. Invitatii sunt la doi pasi, dar mai e vreme pentru retusuri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.