Constantin Gheorghe, fost arbitru FIFA, a declarat ca este hotarat sa demisioneze din functia de membru al CCA ca urmare a deciziei Comitetului Executiv al FRF de a-l exclude de pe lista observatorilor pentru ca are copil arbitru. "Aceasta decizie nu
Constantin Gheorghe, fost arbitru FIFA, a declarat ca este hotarat sa demisioneze din functia de membru al CCA ca urmare a deciziei Comitetului Executiv al FRF de a-l exclude de pe lista observatorilor pentru ca are copil arbitru. "Aceasta decizie nu are nici un suport legal. Nu exista nici un caz in care un observator a favorizat baiatul unui alt observator. Atentionez FRF ca a <<rezolvat o problema>> plecand de la ceva fals. S-a luat o decizie sub presiunea presei, o decizie care n-are nici o legatura cu realitatea. Pentru asta sunt hotarat sa demisionez din CCA, pentru ca nu mi se pare normal ca eu sa instruiesc arbitri pentru UEFA, iar altii, sub valoarea mea, sa-i evalueze", a spus C. Gheorghe, mult mai cunoscut drept "Costica-Suceava". Acesta sustine ca se simte jignit de hotararea Comitetului Executiv de marti, care nu a tinut cont de experienta observatorilor pe care i-a exclus. "Daca ei cred ca fostii arbitri FIFA reprezinta raul fotbalului romanesc se inseala amarnic. Este pur si simplu un moment de presiune la care FRF a cedat. Ma simt jignit fara sa incalc nici un regulament. Suntem vinovati fara vina. Este o decizie nu comunista, ci cominternista. Sunt dat afara ca o masea stricata dupa 45 de ani ca sa las loc non-valorilor", a mentionat C. Gheorghe, care considera excluderea sa de pe lista observatorilor drept o "incalcare a Constitutiei Romaniei" si a "drepturilor omului". "Eu sunt senator al Romaniei, iar decizia aceasta este total neconstitutionala. Se incalca drepturile omului. E ca si cum am spune ca o persoana nu e competenta pentru ca are ochii albastri sau cravata mov. Atunci, hai sa nu mai acceptam copiii generalilor in armata si nici copiii doctorilor in medicina. Este aberant", a explicat C. Gheorghe.
Excluderi si restructurari la CCA
Cei zece observatori care au fost scosi de pe lista observatorilor pentru ca aveau copii sau rude arbitri sunt Constantin Gheorghe (tatal arbitrului Sebastian Gheorghe), Patritiu Abrudan (fratele arbitrului Horia Abrudan), Vasile Avram (tatal arbitrilor Marin si Valentin Avram), Gheorghe Constantin (tatal arbitrilor Florin si Augustus Constantin), Mircea Salomir (tatal arbitrului Marian Salomir), Cornel Sorescu (tatal arbitrului Bogdan Sorescu), Aron Huzu (tatal arbitrului Andrei Huzu), Ioan Igna (tatal arbitrului Valentin Igna), Ion Constantinescu (tatal arbitrului Eduard Constantinescu) si Tudor Constantinescu (tatal arbitrului Andrei Constantinescu). De asemenea, in cadrul Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc marti, s-a propus si s-a adoptat restructurarea membrilor Comisiei Centrale a Arbitrilor de la 13 la 7. Din Comisia Centrala a Arbitrilor vor face parte Gheorghe Constantin - presedinte, Marcel Lica - vicepresedinte, Nicolae Grigorescu, Nicolae Rainea, Ioan Igna, Vasile Avram si Constantin Gheorghe - membri. Gheorghe Constantin, Marcel Lica si Nicolae Grigorescu vor forma Biroul Executiv al CCA. Fostii membri ai CCA care nu au fost inclusi in actuala structura, Mircea Nesu, Mircea Salomir, George Ionescu, Gheorghe Moise, Tudor Constantinescu si Ion Muresan, vor forma un corp al instructorilor ce va desfasura activitate in teritoriu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.