Cu o coloana de mai multe zeci de masini, delegatia presedintelui francez, Jacques Chirac, a ajuns ieri la Bucuresti de pe Aeroportul ""Henri Coanda"". In cadrul conferintei de presa sustinute la Cotroceni alaturi de omologul sau roman, Traian Base
Cu o coloana de mai multe zeci de masini, delegatia presedintelui francez, Jacques Chirac, a ajuns ieri la Bucuresti de pe Aeroportul ""Henri Coanda"".
In cadrul conferintei de presa sustinute la Cotroceni alaturi de omologul sau roman, Traian Basescu, liderul de pe Champs Elysee s-a referit atat la evenimentul francofon, cat si la ""verdictul"" dat recent de Comisia Europeana, care a consfintit aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007. Chirac a amintit faptul ca Parisul a sustinut inca de la inceput aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In acest sens, seful statului francez l-a felicitat ""calduros"" pe presedintele Ba-sescu, ""care are o parte importanta de contributie la acest proces"". Jacques Chirac a apreciat ca relatiile romano-franceze sunt ""vechi, profunde"", sunt ""relatii ale inimii si spiritului"".
DESPRE SOMMET. In ceea ce priveste sommet-ul, presedintele Frantei a multumit autoritatilor si locuitorilor Bucurestiului, precizand ca stie foarte bine ce dificultati presupune desfasurarea unei astfel de reuniuni, mai ales in privinta traficului rutier. Intalnirea dintre Chirac si Basescu a durat aproximativ o ora, adica de doua ori mai mult decat era programat.
Tot ieri, Basescu a declarat ca a procedat corect invitandu-l, din partea Libanului, pe primul-ministru si nu pe presedinte. Asupra presedintelui Libanului exista un embargo diplomatic international cu privire la participarea la evenimente unde sunt prezenti sefi de state, in urma asasinarii, la 14 februarie 2005, a sefului Guvernului sau, Rafic Hariri, cunoscut pentru vederile antisiriene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.