Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte cazierul fiscal atunci cand solicita inregistrarea la Registrul Comertului, intrucat informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor, potr
Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte cazierul fiscal atunci cand solicita inregistrarea la Registrul Comertului, intrucat informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor, potrivit unui proiect de lege aprobat, ieri, de Guvern. Ministerul Finantelor va tine evidenta datelor la nivel national pe care va trebui sa le transmita, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, in cel mult 24 de ore. Proiectul de lege intentioneaza sa reduca, astfel, numarul mare de solicitari adresate directiilor si administratiilor financiare pentru eliberarea cazierului fiscal, astfel incat si timpul de asteptare pentru a primi cazierul sa fie mult mai scurt. Astfel, termenul pentru eliberarea cazierului fiscal va fi micsorat de la cinci la doua zile, iar taxa de urgenta va fi majorata de la 20 la 100 lei. Eliberarea cazierului in regim normal va costa 50 lei. Cazierul va fi eliberat atat de directiile judetene ale finantelor publice, ca si pana in prezent, cat si de catre Directia de administrare a marilor contribuabili si administratiile municipale si de sectoare.
In plus, instantele judecatoresti vor avea obligatia sa-i transmita fiscului toate actele definitive sau irevocabile privind sanctiunile care, potrivit legii, se inscriu in cazierul fiscal. De asemenea, procesele verbale neatacate vor fi consemnate in cazierul fiscal.
Cazierul fiscal tine evidenta contribuabililor, persoane fizice sau juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si a reprezentantilor legali ai firmelor care au incalcat legile financiare, vamale sau cele referitoare la disciplina fiscala. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.