In 2000, la Sydney, obtinea primul aur olimpic pentru gimnastica noastra masculina. Marius Urzica a ramas alaturi de gimnastica, antrenand la Dinamo viitori campioni. Fostul gimnast implineste maine 31 de ani. ""Retragerea mea nu a fost devreme
In 2000, la Sydney, obtinea primul aur olimpic pentru gimnastica noastra masculina. Marius Urzica a ramas alaturi de gimnastica, antrenand la Dinamo viitori campioni. Fostul gimnast implineste maine 31 de ani. ""Retragerea mea nu a fost devreme""
""La moment aniversar se intampla lucruri frumoase. Ma bucur ca am reusit sa realizam spectacolul, pe care l-am sustinut la Sala Palatului, «Romanian Golden Team». Este vorba despre un spectacol al unei echipe formate din foarte multi campioni olimpici si mondiali si care a constat in acrobatie, dans, coregrafie, toate puse cap la cap. Reprezinta ceva diferit fata de gimnastica in sine, si anume un spectacol care poate fi prezentat pe o scena de teatru. Eu am fost initiatorul acestui proiect, vazand foarte multe demonstratii de acest gen in strainatate, la care am fost de multe ori solicitat atat eu, cat si colegi de-ai mei. Am muncit foarte mult si se pare ca a iesit ceva superb. Avem in proiect o serie de spectacole in tara. Exista si ceva oferte din afara, dar toate trebuie facute concret. Am vorbit si cu Nadia Comaneci, care a spus ca este interesata si ne-ar ajuta sa ajungem si in America. Aceste spectacole sunt o modalitate de a ramane in atentia iubitorilor de sport, a celor care ne-au tinut pumnii atatia ani si pe care am reusit sa-i facem fericiti, sa se bucure de rezultatele noastre. Odata realizat acest proiect, mi-as dori sa reusim sa lucram cat mai mult. Sa reusim sa fim un model, nu numai la noi in tara, dar si in strainatate. Lumea, asa cum a vorbit in gimnastica despre noi, sa vorbeasca in continuare nu ca fosti campioni, ci ca actuali campioni. Atunci cand faci performanta, intotdeauna exista si probleme de sanatate. Chiar daca am avut probleme mai serioase de sanatate, nu acesta a fost motivul pentru care m-am retras din activitate. Acum sunt antrenor la Dinamo. Am ramas in aceeasi familie a gimnasticii si nu cred ca as putea sa ma rup, atat timp cat cel putin 20 de ani am practicat acest sport. E foarte multa munca si cateodata ma bucur, pentru ca imediat ce m-am retras, pana sa reusesc sa formez echipa pentru acest spectacol, aveam momente in care ajungeam acasa si, din cauza lipsei de activitate, obisnuit cu cele doua antrenamente pe care le aveam zilnic, ma puneam in pat si nu puteam sa dorm. Retragerea mea nu consider ca a fost devreme. Exista totusi un anumit regret. Cu toate ca am reusit sa castig tot ce era de castigat in gimnastica, inclusiv la Jocurile Olimpice, regret faptul ca la ultima competitie, chiar daca am fost foarte bine pregatit, nu a fost sa fie. Nu am putut sa intru in finala si sa castig acea medalie mult dorita. Important este sa fiu sanatos in continuare. Foarte important este baietelul meu, care s-a nascut imediat dupa Sydney si care va implini 6 ani la 28 octombrie. In rest, sanatatea este cea mai importanta.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.