Un numar record de astfel de intoxicatii cu ciuperci, considerate urgente medicale, s-a inregistrat in ultima perioada la camerele de urgenta a spitalelor. Specialistii recomanda populatiei sa evite consumul de ciuperci, daca nu sunt avizate. Ei
Un numar record de astfel de intoxicatii cu ciuperci, considerate urgente medicale, s-a inregistrat in ultima perioada la camerele de urgenta a spitalelor.

Specialistii recomanda populatiei sa evite consumul de ciuperci, daca nu sunt avizate. Ei mai avertizeaza ca nici un soi de ciuperci nu mai este sigur, din cauza mutatiilor aparute prin trecerea sporilor de la ciupercile necomestibile la cele comestibile, in contextul meteorologic actual.
AJUTOR. Primele semne ale unei intoxicatii cu ciuperci sunt greturile, varsaturile, durerile abdominale, durerile de cap, ameteala, somnolenta, delirul, transpiratiile sau modificarile de puls. ""Daca suspectam otravirea cu ciuperci, putem ajuta victima provocandu-i varsatura, cu apa calda si sare. Este foarte important ca primul ajutor sa fie acordat imediat dupa aparitia primelor simptome"", avertizeaza medicul primar Constantin Olteanu, din cadrul Departamentului de urgente majore al Spitalului de Urgenta Floreasca. Victima unei intoxicatii cu ciuperci trebuie transportata de urgenta, la cel mai apropiat spital. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.