Liderii de sindicat sunt in continuare vanati de Justitie, desi vina unora dintre acestia nu poate fi dovedita. Un astfel de exemplu il reprezinta cazul liderului sindical de la SNP Petrom din orasul bihorean Marghita, Ioan Kovacs. Acesta a fost acuz
Liderii de sindicat sunt in continuare vanati de Justitie, desi vina unora dintre acestia nu poate fi dovedita. Un astfel de exemplu il reprezinta cazul liderului sindical de la SNP Petrom din orasul bihorean Marghita, Ioan Kovacs. Acesta a fost acuzat de trafic de influenta. Procesul dureaza de mai bine de trei ani, timp in care Kovacs a fost o perioada si arestat. Probele indoielnice confirma in mare parte lipsa de profesionalism, dar si implicarea unor magistrati oradeni in actiuni de "pedepsire" a cetatenilor care nu sunt aliatii unor persoane care fac parte sau sunt apropiatii lumii interlope din Vestul tarii. Chiar declaratiile asa-zisului denuntator, Neaga Gavril, nu au fost luate in serios, doua din cele trei capete de acuzare fiind considerate chiar de catre instanta ca fiind mincinoase. Desi declaratiile martorului au fost considerate ca nefiind reale, Ioan Kovacs a fost gasit vinovat si pedepsit pe fond cu trei ani de inchisoare. In prezent cauza se afla in apel.
Lui Kovacs i s-a imputat ca ar fi intervenit pe langa un inspector general de la SNP Petrom pentru a favoriza obtinerea unor lucrari de constructie executate de catre firma lui Gavril Neaga, actionar unic si administrator la societatea "Adelcons" SRL. Neaga era cercetat de Servicul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Salaj pentru comiterea unor infractiuni precum evaziune fiscala, delapidare, fals intelectual si uz de fals. Patronul de la "Adelcons", pentru a-si reduce pedepasa de care era pasibil pentru faptele enumerate mai sus, a depus un autodenunt in care aduce o serie de acuzatii unor persoane, inclusiv lui Ioan Kovacs.
Anchetatorii din subordinea procurorului Ioan Moldovan, care a instrumentat cazul, nu sunt la prima greseala in instrumentarea dosarelor. Magistratii oradeni au ajuns sa accepte sa fie folositi ca instrumente si sa "pedepseasca" cetateni pentru a proteja interesele si afacerile unor oameni suspectati ca fac parte sau au legaturi cu lumea interlopa. "Dupa ce a fost tarat ani de zile prin instanta, ar fi cazul sa se faca lumina si in acest caz. Nu inculpatul trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia, asta este treaba acuzarii. Acuzare care insa nu se sustine", ne-a declarat maestrul Cosmin Vidican, aparatorul lui Kovacs. (L.K.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.