Ruptura de "Dana"
PNL confirma imposibilitatea unei colaborari dintre Calin Popescu Tariceanu si Mona Musca, facand referire la colaborarea deputatei cu Securitatea. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri, PNL precizeaza ca dec
Ruptura de "Dana"
PNL confirma imposibilitatea unei colaborari dintre Calin Popescu Tariceanu si Mona Musca, facand referire la colaborarea deputatei cu Securitatea. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri, PNL precizeaza ca declaratiile Monei Musca sunt adevarate, intrucat liderul liberalilor "nu poate avea nici o legatura cu turnatorii dovediti ai Securitatii". "Reamintim ca excluderea dnei Mona Musca a fost decisa de catre Delegatia Permanenta a PNL si a fost determinata de faptul ca d-na deputat a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea", se arata in comunicatul difuzat ieri de Biroul de presa al PNL. Mona Musca declarase luni, intr-o emisiune televizata, ca nu crede ca mai este posibila o colaborare cu premierul si din cauza "votului politic dat de CNSAS". Colegiul CNSAS a decis, pe 19 septembrie, prin vot, ca Mona Musca a colaborat cu Securitatea ca politie politica. Delegatia Permanenta a PNL a decis eliminarea din partid a Monei Musca inca de pe 2 septembrie. (O.B.)
Motiune PRM
PRM va depune la Senat saptamana viitoare o motiune simpla pentru destituirea vicepremierului Marko Bela. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri, potrivit Mediafax, ca formatiunea pe care o conduce a decis sa introduca aceasta motiune ca urmare a declaratiilor "separatiste si anticonstitutionale" privind autonomia, pe care liderul UDMR Marko Bela le-a facut saptamana trecuta. Potrivit lui Vadim Tudor, PRM va depune aceasta motiune simpla la Senat saptamana viitoare, cand se reiau lucrarile Parlamentului, intrerupte in perioada Sommetului Francofoniei. (V.D.)
Fost pesedist sef la PC
Fostul prefect pesedist al judetului Constanta, Gheorghe Martin, a fost numit, ieri, presedinte interimar al filialei judetene Constanta a PC, partid in care s-a inscris in aceeasi zi. Liderul PC Dan Voiculescu a afirmat ca "PC nu avea cum sa nu coopteze un om de notorietatea lui Martin, care, la acest capitol, potrivit unui sondaj al PC, ocupa locul trei la Constanta, dupa primarul Radu Mazare si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie". "Gheorghe Martin vrea sa faca treaba, dar la PSD nu putea. A urmarit esichierul politic si a gasit partidul unde se poate afirma ca om politic si dinamic. Trebuie sa ii dam beneficiul de incredere", a precizat Voiculescu. Interimatul la conducerea PC va fi asigurat pana la inceputul lunii decembrie, cand se vor organiza alegeri. (V.D.)
"Felix" face profetii
Seful conservatorilor, Dan Voiculescu, a prezis ieri la Constanta ca Alianta PNL-PD "se va rupe" pana in anul 2008. Voiculescu a mai apreciat ca ruptura definitiva va interveni in momentul in care "PNL se va satura de batjocura PD". Aflat la Constanta, unde s-a intrunit Biroul Politic al partidului, Dan Voiculescu a mai apreciat ca in prezent Alianta exista, dar nu functioneaza. "Cred ca Alianta se va rupe pana in 2008 si asta in functie de momentul in care PNL se va satura de batjocura pe care o face PD", a mai spus Voiculescu. Pe de alta parte, conservatorul a declarat ca la viitoarele alegeri PC va merge cu liste proprii, propunandu-si un procent de 10%. Liderul PC a mai spus ca nu va accepta nici o alianta cu PSD. "PC de astazi nu e de 2, 3, 4%, cum arata sondajele. Astea sunt manipulari politice pe care le vom infirma la alegerile europarlamentare", a sustinut Voiculescu. (V.D.)
Proiect PNTCD
PNTCD va depune, saptamana viitoare, in Parlament, un proiect de lege referitor la modalitatea de alegere a reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European. Potrivit Rompres, proiectul a fost redactat de catre o echipa de profesori din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Vicepresedintele organizatiei clujene a partidului, Toader Nicoara, care este si profesor de istorie la UBB, a afirmat ca proiectul este sustinut de conducerea centrala a PNTCD. "Am vorbit cu presedintele Ciuhandu, care a fost de accord cu acest proiect. El va fi promovat in Parlament de catre deputatii independenti care sunt acum membri ai PPCD", a precizat Nicoara. El a mentionat ca initiatorii proiectului au dorit sa elaboreze un proiect care sa oblige partidele sa desemneze pentru Parlamentul European oameni care sa cunoasca foarte bine doua limbi straine, dar care sa fie si foarte bine pregatiti pentru a face fata provocarilor lucrarilor din comisiile de specialitate de la Bruxelles sau Strasbourg. De asemenea, proiectul presupune ca reprezentantii Romaniei in PE sa fie alesi pe baza de scrutin de lista si candidaturi independente, potrivit principiului reprezentarii proportionale. (R.P.)
CJ Vrancea, in vizor
Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Liviu Dragnea, solicita institutiilor responsabile cu buna functionare a administratiei publice locale sa ia masuri pentru restabilirea "legalitatii, ordinii de drept si stabilitatii" in cadrul Consiliului Judetean Vrancea. Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, UNCJR isi exprima dezacordul in legatura cu evenimentele petrecute in ultima perioada la nivelul administratiei publice din judetul Vrancea, unde blocarea activitatii "este cauzata de nerespectarea prevederilor legale de catre unii alesi locali, care refuza sa se prezinte la sedintele ordinare convocate conform legii de catre presedintele Consiliului Judetean Vrancea". In comunicat se apreciaza ca absenta de la sedinte a alesilor nu este decat o incercare de eludare a prevederilor conform carora consilierii judeteni care au declarat pe proprie raspundere ca apartin unui alt partid politic decat cel pe listele caruia au fost alesi isi pierd de drept calitatea de consilier. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.