Trei firme, la panda

Medicii specialisti de la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti (CDTD) se tem ca nu vor putea sa cumpere cabinetele
medicale. Temerea lor s-a accentuat in conditiile in care, in ultimele zile, etajul al III-lea al CDTC este inchiriat unor firme de aparatura medicala.

In luna iulie anul acesta, ministrul Nicolaescu s-a intalnit cu medicii specialisti, care in majoritate au sustinut ideea ca privatizarea cabinetelor medicilor este solutia potrivita pentru CDTD. La 18 august, pe site-ul Ministerului Sanatatii este afisat proiectul de reorganizare a CDTD in cabinete medicale individuale si desfiintarea acestuia ca unitate sanitara cu personalitate juridica. Potrivit legii, timp de o luna proiectul a fost pe site-ul Ministerului Sanatatii pentru sugestii si propuneri. Dupa o luna, respectiv la 18 septembrie, urma sa fie supus aprobarii Guvernului. Dar iata ca la finele lunii nu numai ca proiectul nu a fost prezentat in sedinta Executivului, nu a primit avizele Ministerelor Justitiei si Finantelor, dar s-a ratacit pe traseu.

Citeste si:

Directorul CDTD, doctorul Rodica Lazar, s-a pomenit la 9 septembrie cu adresa nr. 2905, prin care se aduce la cunostinta Hotararea Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 298/24 august 2006, care ar putea contine explicatia diminuarii elanului initial al privatizarii CDTD. In hotararea cu pri-cina figureaza cabinetele individuale ale medicilor de familie, stomatologilor, tehnicienilor dentari si, atentie!, trei societati comerciale care sunt pe punctul de a inchiria aproximativ 100 mp la etajul al III-lea al CDTD.
Medicul internist Ofelia Spanu transeaza chestiunea chiar pe site-ul MS, identificand cele trei firme: SC Audioton SRL beneficiaza de 38,21 mp, SC Tehnicton SRL, de 19,91 mp, si SC Audio-optical SRL, de 41,96 mp.
AFACERI. Infiintate in 2005, 2003 si respectiv 1993, firmele respective au cateva elemente comune: ambele sunt producatoare de aparatura si instrumente medicale si au printre actionari pe Cazimir Ionescu, precizeaza dr. Ofelia Spanu. In conditiile in care CDTD este plasat in centrul Bucurestiului si ca prin inginerii de tot felul este posibila cumpararea spatiilor inchiriate firmelor doar cu 62 de euro mp, cat prevede legea numai in cazul medicilor specialisti, se intelege de ce vanzarea cabinetelor medicilor specialisti este amanata sine die.

TEMERI