Premierul Tariceanu a catalogat ieri unele afirmatii cuprinse in discursul liderului UDMR Marko Bela (foto), cu prilejul conferintei organizate, sambata, la Miercurea Ciuc, ca fiind neadecvate si a sustinut ca aprofundarea autonomiei nu poate pune in
Premierul Tariceanu a catalogat ieri unele afirmatii cuprinse in discursul liderului UDMR Marko Bela (foto), cu prilejul conferintei organizate, sambata, la Miercurea Ciuc, ca fiind neadecvate si a sustinut ca aprofundarea autonomiei nu poate pune in discutie principiile integritatii si suveranitatii din Constitutie. Definirea si promovarea altor forme de autonomie bazate pe criterii etnice sunt initiative depasite in raport cu realitatea europeana, contrare evolutiei de ansamblu a Romaniei si in contradictie cu spiritul si cu abordarile din Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului. Aderarea Romaniei la UE este un proces profund, care largeste sansele de dezvoltare si de afirmare a tuturor zonelor si a tuturor cetatenilor tarii, inclusiv prin sporirea gradului de descentralizare a deciziilor si a finantelor, precum si prin cresterea responsabilitatii locale, precizeaza sursa citata. "In acest sens, este necesar sa disociem politicile de descentralizare si de intarire a atributiilor administratiei locale de initiative si proiecte politice care promoveaza izolationismul si separarea pe criterii etnice, situate in afara cursului istoric european. Primul-ministru nu a primit nici un fel de prezentare oficiala din partea UDMR a intentiilor sale, in legatura cu cele expuse pe 23 septembrie 2006. De asemenea, primul-ministru precizeaza ca nici Coalitia de guvernare nu a fost informata de catre reprezentantii Uniunii despre initiativele de la Miercurea Ciuc, asa cum ar fi fost firesc", se arata in comunicat, citat de Mediafax.
Premierul Tariceanu si-a exprimat increderea ca initiativele de crestere a autonomiei locale isi vor gasi raspunsuri adecvate odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.