In cea mai mare parte a primei reprize, Steaua a facut un meci poate peste propriile asteptari, dar sub temerile francofonilor de la Olympique Lyon. Romanilor li s-a dat impresia ca ar putea evolua chiar de la egal la egal cu marea formatie a magnatu
In cea mai mare parte a primei reprize, Steaua a facut un meci poate peste propriile asteptari, dar sub temerile francofonilor de la Olympique Lyon. Romanilor li s-a dat impresia ca ar putea evolua chiar de la egal la egal cu marea formatie a magnatului Jean Pierre Aulas, ca ar exista sanse palpabile pentru obtinerea unui rezultat multumitor, insa realitatea a fost cu totul alta. Desigur, pana prin preajma pauzei dintre cele doua parti stelistii au temporizat decent, dar steril la mijlocul terenului, s-au animat singuri prin niste pase in adancime destinate unor atacanti aproape din start depasiti de importanta meciului, s-au luat oarecare vreme singuri in serios, iar asta in ciuda unor bune ocazii de gol ale celor din Lyon. A fost mai intai un sut dintr-o lovitura libera al vedetei Juninho Pernambucano de la 30 m, apoi un altul al lui Tulalan, ambele respinse de portughezul Carlos intr-o maniera ce parea sa-l predispuna catre o prestatie de senzatie. Aceasta impresie avea insa sa fie zadarnicita cu doar doua minute inainte de pauza, cand omul din poarta Stelei a respins in fata dupa o alta executie a brazilianului Juninho, o veritabila pleasca pentru conationalul acestuia Fred, care a deschis astfel lejer scorul. Runda secunda a intalnirii a inceput cam sub aceleasi auspicii, multinationalii lui Gerard Houllier desprinzandu-se la 2-0 in minutul 55, dupa o reluare cu capul in plasa portii aceluiasi Carlos a conationalului acestuia Tiago, in urma unui corner executat de pe partea stanga de Juninho. Dupa acest scor linistitor pentru francezi jocul a decurs intr-o acalmie pe care doar cateva atacuri mai obraznice ale Stelei au incercat sa o contrazica, insa fara mari emotii pentru campionii Frantei, care au afisat de-a lungul intregii dispute o superioritate de care au fost mereu constienti si care chiar a avut acoperire in realitate, mai ales in virtutea faptului ca aveau in teren nu mai putin de sase fosti participanti la Turneul Final al Campionatului Mondial de vara trecuta din Germania.
Dincolo de toate acestea, din disputa de marti seara ramane un show de zile mari, un spectacol fascinant, la care au subscris pana si greu incercatii suporteri ai ros-albastrilor, care s-au ridicat pe deplin la nivelul evenimentului, creand in tribune o atmosfera care i-a impresionat pana si pe oaspetii din Franta, aplaudandu-si si incurajandu-si favoritii inclusiv, la 0-3, mai ales in conditiile in care francezii desenasera ultimul gol in urma unei faze fabuloase create de calcaiul magiacianului Juninho si finalizata de Benzema. Vorba aia, chapeaux bas!
STEAUA - OLYMPIQUE LYON 0-3 (0-1)
Au marcat: FRED 43, TIAGO 55, BENZEMA 89
Stadion: Steaua; spectatori: 25.000.
STEAUA: Carlos - P. Marin, Ghionea, D. Goian, Nesu - Nicolita, Paraschiv (Ov. Petre 57), Lovin (Thereau 76), Bostina (Oprita 55) - N. Dica, Val. Badea. Antrenor: C. Olaroiu.
Olympique LYON: Coupet - Clerc, Cris, Muller, Abidal (Reveillere 76) - Toulalan, Juninho, Tiago (Kallstrom 82) - Malouda, Fred (Benzema 85), Wiltold. Antrenor: G. Houllier.
Cartonase galbene: Oprita (68), Nicolita (76), Ov. Petre (90+1) / Toulalan (78)
Au arbitrat: H. Webb - Ph. Sharp, D. Bryan (toti din Anglia)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.