Compania romaneasca Cuprom a depus o scrisoare de intentie pentru a participa la procesul de privatizare a producatorului de cupru Rudarsko Topiocarski Basen Bor (RTB Bor) din Serbia, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al societatii
Compania romaneasca Cuprom a depus o scrisoare de intentie pentru a participa la procesul de privatizare a producatorului de cupru Rudarsko Topiocarski Basen Bor (RTB Bor) din Serbia, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al societatii, Horia Simu, se arata intr-un comunicat de presa. "Noi suntem cel mai bine plasati pentru a prelua acest producator, care este complementar cu activitatea noastra, in acest sens purtand discutii cu mai multi finantatori, intre care Citibank, pentru a forma un consortiu pentru depunerea unei oferte comune", a spus Simu. Pretul de pornire stabilit de autoritatile de la Belgrad in procesul de privatizare este de 266,65 milioane de dolari, data limita pana la care firmele interesate de preluarea RTB Bor pot depune oferte fiind 30 octombrie. Castigatorul va fi anuntat pana la sfarsitul anului, in cursa urmand sa participe producatorul polonez de cupru si argint KGHM, Dundee Precious Metals - Canada, View Resources din Australia, Phelps Dodge, RioTinto, Antofagasta - Chile si East Point Holdings din Cipru. Cuprom este unicul producator de cupru electrolitic, sarma laminata, trefilata si conductoare emailate din Romania. Pentru 2006 Cuprumin estimeaza o cifra de afaceri de circa 200 milioane de dolari, fata de 112 milioane dolari in 2005. Societatea este detinuta de mai multi investitori din Cipru. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.