Multi sunt deranjati de summit-ul francofoniei. Ei uita sau nu au stiut niciodata rolul important al Frantei in evolutia politica si culturala a Europei, Africii, Asiei de Sud-Est si in formarea Romaniei moderne. Gratie relatiilor romano-franceze, mi
Multi sunt deranjati de summit-ul francofoniei. Ei uita sau nu au stiut niciodata rolul important al Frantei in evolutia politica si culturala a Europei, Africii, Asiei de Sud-Est si in formarea Romaniei moderne. Gratie relatiilor romano-franceze, mijlocite de una din cele mai frumoase limbi ale lumii, am trecut dintr-o lume post-medievala, neobizantina, cu accente slave si turcesti, intr-o limba a culturii si civilizatiei occidentale. Gratie Frantei lui Napoleon al III-lea s-au realizat unirea principatelor, instaurarea dinastiei regale si independenta, si multumita Frantei republicane s-a realizat Marea Unire din 1918.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.