Conducerea conservatorilor mimeaza neutralitatea in chestiunea propunerilor pe care seful statului le-a facut pentru sefia SRI si SIE. Daca imediat dupa ce propunerile au fost facute publice, conservatorii s-au grabit sa aplaude, dupa Biroul Politic
Conducerea conservatorilor mimeaza neutralitatea in chestiunea propunerilor pe care seful statului le-a facut pentru sefia SRI si SIE. Daca imediat dupa ce propunerile au fost facute publice, conservatorii s-au grabit sa aplaude, dupa Biroul Politic de ieri, reprezentantii PC au adoptat o pozitie neutra. Seful PC Dan Voiculescu a spus ca partidul pe care-l conduce va sustine candidatii la sefia serviciilor secrete, daca acestia se vor dovedi buni profesionisti dupa audierile din comisiile parlamentare de specialitate. "Daca propunerile domnului Basescu vor veni in comisii, noi avem reprezentanti care vor participa la audieri si daca ei (Claudiu Saftoiu si George Maior - n.r.) se vor dovedi ancorati in munca de culegere de informatii, buni profesionisti, nu avem nimic cu ei", a afirmat Voiculescu. Acesta a mai spus ca PC nu este impotriva numirilor, doar pentru ca nominalizarile provin de la Traian Basescu, "adversarul" sau politic. "Senatorul PSD George Cristian Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu urmeaza sa fie audiati de comisiile de specialitate din Parlament. In functie de modul in care cei doi se vor prezenta in fata parlamentarilor, vom adopta o anumita pozitie fata de fiecare caz in parte. Audierile vor demonstra daca acesti oameni sunt profesionisti sau nu, sau daca sunt in stare sa faca fata atributiilor care le vor reveni", ne-a declarat si purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. Pe de alta parte, vicepresedintele PC Constantin Gheorghe a apreciat ca prin nominalizarea senatorului PSD George Maior la conducerea SRI, "Opozitia a primit semnalul ca trebuie sa se angajeze cu responsabilitate in bunul mers al lucrurilor in tara". Potrivit lui Gheorghe, aceste numiri "constituie o provocare in sens pozitiv pentru Parlamentul Romaniei". "Opozitia a primit un semnal ca pentru bunul mers al lucrurilor trebuie sa se angajeze cu responsabilitate si nu doar sa critice actuala guvernare", a spus Gheorghe. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.