Partidul Democrat nu o va propune pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, pentru postul de comisar european, ne-au declarat ieri surse de la varful formatiunii. Cum nici liberalii nu ar avea ratiuni pentru o asemenea sustinere, Macovei nu se afla ast
Partidul Democrat nu o va propune pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, pentru postul de comisar european, ne-au declarat ieri surse de la varful formatiunii. Cum nici liberalii nu ar avea ratiuni pentru o asemenea sustinere, Macovei nu se afla astfel in carti pentru plecarea la Bruxelles. In schimb, PD ar intentiona sa o propuna pe Anca Boagiu, ministrul Integrarii, pentru ca stie bine toate dosarele integrarii. Este vehiculat si numele lui Sorin Frunzaverde, iar PNL se gandeste la Leonard Orban, adjunctul de la Integrare. Sursele citate spun ca ambele partide vor face o lista de propuneri care vor ajunge pe masa premierului, iar dintre ele, doua-trei vor fi trimise Bruxellesului.
PORTRET-ROBOT. Ieri, presedintele Comisiei, Jos... Manuel Barroso, a refuzat sa faca orice comentariu legat de numele unor personalitati din Romania potrivite sau nu pentru aceasta functie. In schimb, el a facut o scurta descriere a candidatului ideal. ""Membrii Comisiei trebuie sa fie independenti, ei reprezinta interesele generale ale UE si nu pe cele ale tarii care i-a desemnat. De aceea e important ca persoana numita sa fie foarte hotarata in sensul sustinerii Comisiei, sa cunoasca proiectele noastre si sa aiba si niste recomandari impecabile in ceea ce priveste atasamentul fata de valorile democratiei, libertatea personala si sa demonstreze angajament pentru proiectul european"", a spus el. (Oana Stancu, Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.