Dupa 12 ani la conducerea Partidului Laburist britanic, Tony Blair a rostit, ieri, la conferinta anuala a laburistilor, ultimul sau discurs in calitate de lider al formatiunii politice de guvernamant. Era de asteptat ca alocutiunea locatarului din 1
Dupa 12 ani la conducerea Partidului Laburist britanic, Tony Blair a rostit, ieri, la conferinta anuala a laburistilor, ultimul sau discurs in calitate de lider al formatiunii politice de guvernamant. Era de asteptat ca alocutiunea locatarului din 10 Downing Street sa includa sfaturi pentru laburisti, pentru a obtine un nou mandat - ar fi cel de-al patrulea, consecutiv - in cadrul alegerilor legislative prevazute pentru 2009. Blair, in varsta de 53 de ani, constrans de o rebeliune in cadrul formatiunii sale, izbucnita in urma cu doua saptamani, si-a anuntat retragerea de la putere in decurs de un an. Inca inaintea discursului de ieri, surse din anturajul premierului britanic afirmasera ca acesta nu va aborda problema succesiunii sale, subiect despre care, afirmase, in urma cu doua zile, ca nu-si are locul la conferinta. Relatia lui Blair cu Partidul Laburist, a carui conducere a preluat-o in 1994, la varsta de 41 de ani, nu a fost intotdeauna foarte simpla. Dar, lui Blair i s-a iertat totul atat timp cat a fost "o formidabila masina de castigat", care le-a adus laburistilor trei victorii consecutive in alegeri, dupa 18 ani de opozitie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.